Η HP παρουσιάζει το πρώτο της Business Ultrabook

greek 16/11/2011
Η Hewlett-Packard παρουσίασε την Τετάρτη το πρώτο της business ultrabook, το οποίο προσφέρει 9 ώρες διάρκεια μπαταρίας, solid-state σκληρό δίσκο καθώς και ένα τσιπ ασφαλείας που προστατεύει τα δεδομένα σας στα email και το σκληρό δίσκο.
 
Η κυκλοφορία του έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι το τμήμα προσωπικών συστημάτων (που περιλαμβάνει τα PC, τα smartphones και τα tablets) θα παραμείνει στην HP.
 
Το νέο ultrabook, που ονομάζεται HP Folio, θα βγει στην αγορά στις 7 Δεκεμβρίου με αρχική τιμή 900 δολάρια. Διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών high-definition, ζυγίζει 1,5 κιλά και έχει πάχος 1,8 εκατοστά.

Η Intel λέει ότι το νέο ultrabook τροφοδοτείται από τους νέους Intel Core επεξεργαστές αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό. Το λειτουργικό σύστημα που θα το συνοδεύει είναι τα Windows 7. Το σύστημα θα περιλαμβάνει ένα σκληρό δίσκο solid-state (SSD) με χωρητικότητα 128GB.

H HP στοχεύει με αυτό το ultrabook να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των επαγγελματικών και προσωπικών συσκευών καθώς το HP Folio διαθέτει “βιομηχανικό” design με χαρακτηριστικά ασφαλείας και χρηστικότητας που απαιτούν οι επαγγελματίες.

Το μοντέλο με Ενσωματωμένο Τσιπ Ασφαλείας TMP (Trusted Platform Module) θα κυκλοφορήσει περίπου τον Ιανουάριο.

Η εταιρία προσπάθησε να μειώσει τον αριθμό των αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουν μαζί τους όταν ταξιδεύουν οι χρήστες (όπως πχ. το μετασχηματιστή ρεύματος).
 




Tags:   Hewlett Packard , Ultrabook  

Ο μόνος στόχος η λύση του Κυπριακού
Ο μόνος στόχος η λύση του Κυπριακού
Παρά την κωλυσιεργία και τις συνεχείς υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς, αμετάθετος στόχος μας παραμένει η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου
Πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου
Μηχανή θα φτιάχνει πάγο στην έρημο!
Μηχανή θα φτιάχνει πάγο στην έρημο!
Η ομάδα που εργάζεται στο πρόγραμμα που ονομάζεται SunGlacier απέδειξε ότι η πραγματοποίηση αυτής της μεγαλόπνοης ιδέας είναι εφικτή.
Τελευταία Σχόλια