"Δε μας σώζει το φυσικό αέριο"

greek 16/11/2011
 ''Είναι επικίνδυνο να περιμένουμε ότι η κυπριακή οικονομία θα σωθεί από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ'', εκτιμά ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.
    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και σχολιάζοντας την οικονομική προοπτική που ενδεχομένως να δημιουργηθεί από την εξεύρεση φυσικού αερίου, ο Κύπριος νομπελίστας είπε ότι είναι ''κάτι πολύ επικίνδυνο, αφού δεν πρόκειται να σωθούμε μόνο από αυτό''. Ανέφερε ότι το να μην προχωρούμε σε μέτρα, επειδή θα προκύψουν οικονομικά οφέλη από το φυσικό αέριο, ''θα αποτελεί μέγα οικονομικό σφάλμα''. Δεν πρέπει, τόνισε, ο πολιτικός κόσμος να πιστέψει τέτοιο πράγμα.

    Δήλωσε, επίσης, πως θα ήταν σωστή πράξη η δημιουργία ενός ταμείου για το φυσικό αέριο, όπως έχουν όλες οι χώρες, οι οποίες έχουν φυσικούς πόρους, το οποίο πρέπει να επενδύεται ανεξάρτητα του πολιτικού κόσμου, γιατί, εξήγησε, ότι οι πολιτικοί δεν είναι απαραίτητα και οικονομολόγοι.

    Από αυτό το ταμείο πρέπει να μπαίνουν στα δημοσιονομικά έσοδα μόνο τα κέρδη, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αποτελεί ένα ακόμα έσοδο για να μπορεί η κυβέρνηση να πληρώνει τα χρέη που έχει τώρα. ''Τα έσοδα από το φυσικό αέριο πρέπει να αποθηκευτούν ως πλούτος για τον τόπο'', κατέληξε.

    Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα είχε ζητήσει τη συμβουλή του σχετικά με τα προβλήματα ανεργίας της χώρας. Από την άλλη η Κυπριακή Δημοκρατία δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής.

    Αναφερόμενος σε στατιστικά, τόνισε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν ίσως τις μόνες χώρες στις οποίες τα έξοδα του δημόσιου τομέα ανεβαίνουν την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα τα εισοδήματα των υπαλλήλων μειώνονται και η ανεργία ανεβαίνει.

  

 





Σε σοβαρή κατάσταση ο αλλοδαπός που εντοπίστηκε σε βενζινάδικο
Σε σοβαρή κατάσταση ο αλλοδαπός που εντοπίστηκε σε βενζινάδικο
Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λευκωσίας 32χρονος αλλοδαπός.
 Λιγότερο ανταγωνιστικά τα κορίτσια από τα αγόρια;
Λιγότερο ανταγωνιστικά τα κορίτσια από τα αγόρια;
Οι θεωρίες για τα διάφορα φυλετικά στερεότυπα και τις διαφορές που έχουν τα κορίτσια από τα αγόρια είναι πάμπολλες και διαρκώς προστίθενται καινούριες.
"Ποιοτικό το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο"
"Ποιοτικό το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο"
Την πεποίθηση ότι η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει δώσει μια καινούργια και ελπιδοφόρα ώθηση για την επιτυχία των στόχων του Πανεπιστημίου, εξέφρασε ο Δημήτρης Χριστόφιας.
 
 
Τελευταία Σχόλια