Καταγγελίες λόγω.. φύλου!

greek 16/11/2011
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε σήμερα ότι «από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011 έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Εργασίας 106 καταγγελίες για διάκριση λόγω φύλου, από τις οποίες οι 98 αφορούν διάκριση λόγω εγκυμοσύνης και οι υπόλοιπες 8 διάκριση λόγω φύλου». 

Σε ομιλία της σε ημερίδα με θέμα «Οι Μηχανισμοί Προώθησης της Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση», η Υπουργός Εργασίας είπε πως «πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η έμφαση που δίδεται στη διάκριση λόγω εγκυμοσύνης δεν είναι τυχαία, αλλά στοχευμένη, καθώς έχει παρατηρηθεί μέσα από τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι, η ομάδα των εγκύων εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε διακρίσεις στην εργασία». 

Σημείωσε ότι «είναι για αυτό το λόγο που το Υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο του 2011, προχώρησε σε τροποποίηση του περί Προστασίας της Μητρότητας Νόμου, τροποποίηση η οποία έχει ενισχύσει σημαντικά τη προστασία των εγκύων γυναικών, απαγορεύοντας την απόλυση εγκύου μισθωτής από την αρχή της εγκυμοσύνης της και μέχρι και τρεις μήνες μετά το πέρας της άδειας μητρότητας». 

Οπως είπε η κ. Χαραλάμπους, «η προστασία αυτή εφαρμόζεται και σε εκείνες τις περιπτώσεις που ο εργοδότης λαμβάνει γνώση για την εγκυμοσύνη της εργαζόμενης είτε προφορικώς, είτε από συναδέλφους της, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο». 





Tags:  

 Λιγότερο ανταγωνιστικά τα κορίτσια από τα αγόρια;
Λιγότερο ανταγωνιστικά τα κορίτσια από τα αγόρια;
Οι θεωρίες για τα διάφορα φυλετικά στερεότυπα και τις διαφορές που έχουν τα κορίτσια από τα αγόρια είναι πάμπολλες και διαρκώς προστίθενται καινούριες.
Περισσότεροι από 700.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Κύπρο
Περισσότεροι από 700.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Κύπρο
Παρά τις προσπάθειες συγκράτησης του μεγέθους του δημόσιου τομέα, το κυπριακό δημόσιο εργοδοτεί σήμερα άμεσα ή έμμεσα γύρω στους ένα στους έξι εργαζόμενους ή 17,5% του εργατικού δυναμικού.
Στις κάλπες σήμερα οι Κύπριοι!
Στις κάλπες σήμερα οι Κύπριοι!
Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο για την ανάδειξη νέων δημάρχων και κοινοταρχών.
 
Τελευταία Σχόλια