"Στόχος η παραμονή στο ευρώ"

greek 16/11/2011
Στην ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ εστίασε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
 
"Λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν τις ανησυχίες όσων δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Η αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα απαιτεί δύο στοιχεία. Aλήθεια και αποκατάσταση εμπιστοσύνης.
 
Η κρίση χρέους αγγίζει τον ευρωπαϊκό σκληρό πυρήνα. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωζώνη θα υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες. Είναι στο χέρι μας να εφαρμόσουμε την κατάλληλη πολιτική για να σώσουμε την χώρα.
 
Πρωταρχικός στόχος η παραμονή στο ευρώ. Κάθε ψήφος εμπιστοσύνης αντιστοιχεί σε απόφαση ευθύνης για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.Το υψηλό χρέος σε συνδυασμό με την απώλεια ανταγωνιστικότητας εμποδίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί.
 
Η διόγκωση του δημόσιου τομέα επί πολλά έτη στηρίχτηκε σε δανεικά. Τα ελλείμματα αυξήθηκαν και εν μέρει συγκαλήφθηκαν. Η χώρα πρέπει να κάνει όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Το κόστος προσαρμογής και οι θυσίες του λαού πρέπει να επιμεριστούν δίκαια. Χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα.
 
Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν αν η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη, η έξοδος από το ευρώ θα πλήξει τα εισοδήματα των εργαζομένων. Θα κάνει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία να αποκτηθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
 
Λόγω του περιορισμένου χρόνου που διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση, δεν πρέπει να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες. Προκειμένου να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν, ζητείται η ρητή δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26/10.
 
Το διακύβευμα είναι τεράστια. Αν θα μείνουμε στην Ευρωζώνη ή θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε. Ο δρόμος της σύγκρουσης δεν βοηθά, η σωτηρία της χώρας περνά από το δρόμο της αλληλεγγύης και της συστράτευσης.
 
Απευθύνομαι και σε όσους δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Σταθείτε επικριτικά στην Κυβέρνηση αλλά όχι στην προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε".
 
 





Στο "σκαμνί" οι γονείς που εξέδιδαν το παιδί τους
Στο "σκαμνί" οι γονείς που εξέδιδαν το παιδί τους
Το μικρό κορίτσι ουσιαστικά συντηρούσε την οικογένεια. Φέρεται να "βρισκόταν" με Ηρακλειώτη με αντάλλαγμα τρόφιμα και χρήματα.
Επίθεση ΛΑΟΣ σε Καστανίδη
Επίθεση ΛΑΟΣ σε Καστανίδη
Επίθεση στο πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.
«Nέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου»
«Nέα σελίδα στη ζωή του τόπου»
Υπέρ της πολιτικής που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Τελευταία Σχόλια