Μυστικά ομορφιάς της Ανατολής

greek 16/11/2011
Χίλιες και Μια Νύχτες.....
 
Αισθησιακή περιποίηση γαι το σώμα και τα μαλλιά
Ο πηλός από Ghassoul είναι ένα παραδοσιακό φυσικό προιόν σπάνιας σύνθεσης, είναι σαν την άργιλο και χρησιμοποιείται ως σαπούνι, σαμπουάν και ενυδατικό, το οποίο δεν ξηραίνει τόσο πολύ το δέρμα όπως οι περισσότεροι πηλοί. Υπάρχει σε μορφή σκόνης, την οποία διαλύετε με νερό και με πρόσμιξη αιθέριων ελαίων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Έτσι προσφέρει στο δέρμα ένα βαθύ καθαρισμό.
 
Το μαύρο παχύ και απαλό σαπούνι από πάστα μαύρης ελιάς και λάδι, χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα και βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Δεν κάνει αφρό αλλά όταν έρθει σε επαφή με το νερό γίνεται κρεμώδες. Συνιστάται για όλους τους τύπους δέρματος εκτός από τα πολύ ευαίσθητα   
 
Χέννα, ένα μικρό δέντρο ύψους 2,5 μέτρων όπου τα άνθη, τα φύλλα του και τα κλαδιά του αλέθονται γαι να μας δώσουν μια λεπτή πούδρα με φυσικές χρωστικές ουσίες. Όταν η χέννα αναμειχθεί με φύλλα και καρπούς άλλων φυτών, όπως το λουλάκι, το τσάι, ο καφές, τα γαρύφαλλα προκύπτουν διάφορες αποχρώσεις. Η πάστα που προκύπτει χρησιμοποιείται για βαφή μαλλιών κυρίως σε φυσικά αλλά όχι σε άσπρα μαλλιά.
 
Αισθησιακό μακιγιάζ
Το μαύρο περίγραμμα στα μάτια (με μαλακό μολύβι κολ) χαρίζει έντονο και εκφραστικό βλέμμα. Προέρχεται από ένα σκληρό μέταλλο, το αντιμόνιο, το οποίο το τρίβουν  και του προσθέτουν συστατικά όπως κουκούτσια από χουρμάδες και ελιές. Το φυσικό κολ είναι μαύρο ή γκρί.
 
Η σκόνη «ακάρ φασί», ένα είδος αργίλου, προσδίδει ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα στα χείλη. Βρέξτε και τρίψτε το δαχτυλό σας στην σκόνη και μετά απλώστε πάνω στα χείλη. Το χρώμα τους θα είναι έντονο, αλλά απόλυτα φυσικό.
 
 
 
 




Tags:  

Βροχή των Λεοντιδών!
Βροχή των Λεοντιδών!
Μία από τις πιο θεαματικές «βροχές» διάττοντων αστέρων, των Λεοντιδών, θα συμβεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.
Ληστές τράπεζας πήραν και ομήρους!
Ληστές τράπεζας πήραν και ομήρους!
Συμμορία ληστών κράτησε τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή όμηρους αφού είχε αδειάσει τα ταμεία στην τράπεζα Eurobank. Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.
"Να βρουν μια μόνιμη λύση"
Ευχές για μόνιμη λύση!
«Μα δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάτσουν όλοι μαζί να βρουν μια λύση και να προχωρήσουμε;» αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Τελευταία Σχόλια