Βροχή των Λεοντιδών!

greek 15/11/2011
Μία από τις πιο θεαματικές «βροχές» διάττοντων αστέρων, των Λεοντιδών, θα συμβεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.
 
Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο και διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες, από τις 7 έως τις 28 Νοεμβρίου.Το αποκορύφωμα αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.
Η Γη, καθώς περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, συναντά το Νοέμβριο κάθε έτους το σύννεφο των σωματιδίων του κομήτη Τεμπλ-Τετλ και το διασχίζει με ταχύτητα πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.
 
Τα σωματίδια σκόνης, με μέσο βάρος ενός γραμμαρίου, προσκρούουν στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιράς σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και καίγονται, με αποτέλεσμα η ανάφλεξη αυτή να σχηματίζει μια φωτεινή σφαίρα μήκους δύο έως τριών μέτρων που είναι ορατή από τη Γη.
 




Tags:  

Δημιουργείται το «Άλσος της Γαλλίας»!
Δημιουργείται το «Άλσος της Γαλλίας»!
Από το 1951 έως και σήμερα, η άφιξη του Beaujolais nouveau παραμένει μία από τις διασημότερες γαλλικές παραδόσεις. "Le Beaujolais nouveau est arrivé !"
Αύξηση στα έξοδα του νοικοκυριού
Αύξηση στα έξοδα του νοικοκυριού
Κάθε πέρσι και καλύτερα για το οικογενειακό καλάθι του μέσου νοικοκυριού, καθώς η αύξηση για τον Οκτώβριο έφτασε το 3% έναντι του ίδιου μήνα το 2010.
 
 
Πυρκαγιά στην Μυτιλήνη
Πυρκαγιά στη Μυτιλήνη
Επί τόπου έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 14 οχήματα, 28 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 15 εθελοντές πυροσβέστες .
Τελευταία Σχόλια