Με επιστολή Παπαδήμου η εκταμίευση της έκτης δόσης

greek 16/11/2011
Αιφνιδίασε σήμερα τους ευρωβουλευτές, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, όταν στη συζήτηση που γίνονταν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, διαβεβαίωσε ότι η τρόικα θα αποφασίσει για την εκταμίευση της έκτης δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος Νοεμβρίου.

Κι' αυτό διότι, μέχρι σήμερα το πρωί όλοι πίστευαν ότι οι αποφάσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, δεν επρόκειτο να ληφθούν πριν τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου και ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό θα ήταν η έγγραφη συναίνεση των αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ωστόσο, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ανάγκη έγγραφης συναίνεσης των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι το Γιούρογκρουπ απλώς αναμένει μία επιστολή από το νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Περιμένουμε μία επιστολή από το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην οποία θα αναφέρεται το πώς και με ποια μέσα η Ελλάδα θα σεβασθεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, είπε.





Tags:  

Επιμένει για έγγραφες δεσμεύσεις η Κομισιόν
Επιμένει για δεσμεύσεις η Κομισιόν
Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η Ευρωζώνη σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.
Έρχεται το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των κτιρίων
Έρχεται το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των κτιρίων
Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των κτιρίων καθιερώνεται με το νομοσχέδιο, του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών
Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Alpha-Eurobank
Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Alpha-Eurobank
Την έγκρισή τους αναμένεται να δώσουν σήμερα οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Alpha Bank και της Eurobank για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών και τη δημιουργία της Alpha-Eurobank.
 
 
Τελευταία Σχόλια