Έρχεται το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των κτιρίων

greek 15/11/2011
Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των κτιρίων καθιερώνεται με το νομοσχέδιο, του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που ψηφίστηκε στη Βουλή. Οι νέες οικοδομικές άδειες θα εκδίδονται αποκλειστικά και μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο. Παράλληλα καθιερώνονται το ηλεκτρονικό μητρώο έργου και  η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Πρόκειται για ψηφιακό υλικό στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του κτιρίου από τη φάση της μελέτης μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Το υλικό αυτό με ευθύνη του μηχανικού θα υποβάλλεται και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, δημιουργώντας το ηλεκτρονικό αρχείο του κτιριακού αποθέματος της χώρας, που θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε όλους τους φορείς. Πληροφορίες που η διασταύρωση τους θα οδηγεί αμέσως στον εντοπισμό αυθαιρεσιών και πολεοδομικών υπερβάσεων. Παράλληλα θα υπάρχει μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την άσκηση φορολογίας επί των ακινήτων.
Με άλλη ρύθμιση το υπουργείο Περιβάλλοντος αυξάνει από 28 σε 36 τις δόσεις του προστίμου τακτοποίησης αυθαίρετης κατοικίας, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των πολιτών, ενώ συνεχίζεται η χαμηλή συμμετοχή στην εφαρμογή του μέτρου.
Σημειώνεται ότι η ρύθμιση που προβλέπει ότι οι νέες οικοδομικές άδειες θα εκδίδονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Απρίλιο, ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας των σχετικών εφαρμογών. 
 
 




Tags:  

Όταν ο Μάκης έχει κέφια...
Όταν ο Μάκης έχει κέφια...
Να μια πραγματική και ανθρώπινη εικόνα μέσα από την Βουλή των Ελλήνων!
Έσοδα 1,3 δισ. ευρώ για το δημόσιο
Έσοδα 1,3 δισ. ευρώ για το δημόσιο
Σε σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας το δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
Tai chi. Ανακαλύψτε το!
Tai chi. Ανακαλύψτε το!
Η αρχαία τέχνη του Tai chi χρησιμοποιεί ελαφρύ ρέει κινήσεις γαι να μειώσουν το άγχος της σημερινής απασχολημένης ζωής και τη βελτίωση της υγείας.
Τελευταία Σχόλια