Προκλητικό μήνυμα Γκιούλ

greek 15/11/2011
Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στα «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πόρων της περιοχής”, αναφέρει σε μήνυμά του για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Στο μήνυμά του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Γκιουλ τονίζει ότι “η Τουρκία ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη υποστηρίζει πλήρως τις συνεχιζόμενες δημιουργικές σας προσπάθειες για την πραγμάτωση του στόχου περί επίλυσης εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2012, στο πλαίσιο που έχετε καθορίσει από κοινού με τον ΓΓ του ΟΗΕ”.

Αναφέρει επίσης ότι το κοινό όραμα της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος «είναι η κυριαρχία της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στο νησί της Κύπρου και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

«Η μητέρα πατρίδα Τουρκία και το μεγάλο τουρκικό έθνος, στο πλαίσιο της κοινής εθνικής υπόθεσης, θα συνεχίσουν πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να είναι δίπλα στον τουρκοκυπριακού λαού στον αγώνα που αυτός δίνει για το δίκαιο, την ανεξαρτησία και την ευημερία του και θα τηρούν στο έπακρο της ιστορικές και τις συμβατικές υποχρεώσεις τους”, καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Γκιουλ.





Tags:  

Η Κύπρος βγήκε από την μαύρη λίστα
Η Κύπρος βγήκε από την μαύρη λίστα
Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας να αφαιρέσει την Κύπρο από τη λεγόμενη «μαύρη λίστα».
Τα δάση αποτελούν πηγή προσφοράς
Τα δάση αποτελούν πηγή προσφοράς
Τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς την κοινωνία και συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους
Κατιμέρι
Κατιμέρι
Υλικά:
Ζύμη:
2 1/2 κιλά αλεύρι χωριάτικο
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
 
Τελευταία Σχόλια