Τα δάση αποτελούν πηγή προσφοράς

greek 14/11/2011
Τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς την κοινωνία, συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους, λειτουργούν αντιπλημμυρικά, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, και φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια και άλλους ρύπους, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης. 

Τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, συνέχισε, απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου, αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας, και ο ρόλος τους είναι σημαντικός όσον αφορά τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων και τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού. 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη δενδροφύτευση χώρου πρασίνου στο Δήμο Εγκωμης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Αλετράρης είπε ότι η δημιουργία ενός ακόμη πράσινου πνεύμονα στον Δήμο Εγκωμης, έχει να προσφέρει πολλά. 

''Ο χώρος θα αποκτήσει πλέον σημαντική και ξεχωριστή αξία για το σημερινό άνθρωπο της καθιστικής ζωής που ζει και εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς'', πρόσθεσε. 

Ο κ. Αλετράρης είπε, παράλληλα, ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη, επικροτεί και στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ο εθελοντισμός με την άμεση, αυθόρμητη και ενσυνείδητη εμπλοκή των πολιτών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό πάντοτε με τις προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, κατέληξε. 





Tags:  

30.000 τα κλοπιμαία
30.000 τα κλοπιμαία
Το σπίτι του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, Αγγελου Οδυσσέως παραβίασαν άγνωστοι στην περιοχή προχθες το βράδυ.
Συνεχίζει να κάνει σκι με το νέο βιονικό του πόδι!
Συνεχίζει να κάνει σκι με το νέο βιονικό του πόδι!
Ο Matthew Newbury δηλώνει ότι μπορεί πλέον να περπατάει προς τα πίσω με καλύτερη ισορροπία καθώς επίσης και να κάνει σκι!
Επικίνδυνα για έκρηξη τα iPod πρώτης γενιάς;
Επικίνδυνα για έκρηξη τα iPod πρώτης γενιάς;
Με μία αμφιλεγόμενη κίνηση που δείχνει είτε άριστη υποστήριξη του πελάτη ή απλά...κωλυσιεργία, η Apple ανακαλεί τα iPod πρώτης γενιάς 5 χρόνια μετά από την κυκλοφορία τους.
Τελευταία Σχόλια