Αντίστροφη μέτρηση για την Πειραματική Σκηνή

greek 15/11/2011
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», η οποία μετά από 32 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δράσης έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Ο γνωστός θίασος της Θεσσαλονίκης, ελλείψει  οποιασδήποτε οικονομικής στήριξης από την Πολιτεία πνίγεται σήμερα στα χρέη.
 
Στα «προσεχώς» του θεάτρου υπάρχει μόνο ένα καινούργιο έργο ενώ συνέχεια δεν υπάρχει, παρά μόνο στα χαρτιά, καθώς οι συντελεστές της Πειραματικής Σκηνής έχουν καταρτίσει πλήρες πρόγραμμα για το 2011 - 2012, χωρίς όμως αυτήν τη στιγμή να είναι σε θέση να το υλοποιήσουν ,βρίσκοντας  το πέρας του 2011 τον ιστορικό θίασο σε οριακό σημείο.
 
Όπως έχει δηλώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θιάσου, Νικηφόρος Παπανδρέου, «οι θίασοι που σε εποχές απόλυτης αβεβαιότητας δεν θέλησαν να μπουν σε χειμερία νάρκη, αλλά συνέχισαν δυναμικά τη δράση τους, βρίσκονται κατά κάποιον τρόπο τιμωρημένοι».
 
Αυτόν τον καιρό, η Πειραματική Σκηνή ανεβάζει το παιδικό έργο, το «Νερό της ζωής», κάθε Κυριακή 11:30 το πρωί, στο θέατρο «Αμαλία».
 
Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ παρουσιάζει αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου,  στις 21:00, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.




Tags:  

Στην Αθήνα σήμερα ο Τσάρλς Νταλάρα
Στην Αθήνα σήμερα ο Τσάρλς Νταλάρα
Συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF), Τσαρλς Νταλάρα
Να περάσει ο επόμενος!
Επιδημία διαγραφών;
Η οριστική διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη και η σχεδόν βέβαιη του Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι δεν θα είναι οι μόνες στη Νέα Δημοκρατία.
"Μας επέβαλαν Παπαδήμο και κυβέρνηση"
"Μας επέβαλαν Παπαδήμο και κυβέρνηση"
Στους δανειστές μας χρεώνει την επιλογή Παπαδήμου για πρωθυπουργό ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δημιουργήθηκε εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απέτυχαν να κυβερνήσουν.
Τελευταία Σχόλια