Ντ' Εστέν: ''Λάθος η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ''

greek 16/11/2011
Με τίτλο «Η απόφαση να συμμετέχει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα ήταν σοβαρό λάθος», η εφημερίδα «Λε Μοντ» δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην προέδρου Βαλερύ Ζισκάρ ντ΄Εσταίν, επί της προεδρίας του οποίου επετεύχθη η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.
 
''Η λογική αυτής της απόφασης ήταν καθαρά πολιτική. Ήταν αναγκαίο να υποστηριχθεί η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη δικτατορία. Αλλά είχε και μία συμβολική σημασία. Η δική μου παιδεία όπως και η παιδεία της γενιάς μου, είχε βάση την ιδέα ότι η δημοκρατία, η πολιτική, όλα αυτά προέρχονταν από τη χώρα αυτή. Για μας, η Ελλάδα είναι συνώνυμη με τον πολιτισμό. Ως εκ τούτου, η ιδέα ότι θα έμενε έξω από την πόρτα της Ευρώπης ήταν αφόρητη'', δήλωσε για την ένταξη το 1979 της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
 
Σε ερώτηση για το αν έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα είκοσι χρόνια μετά, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος σημειώνει: ''Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Στην Αθήνα, οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1982 είχαν μία δημαγωγική διαχείριση''.
 
 «Πράγματι, υπάρχει η λύση της εξόδου από το ευρώ, κάτι που δεν σημαίνει καθόλου έξοδο από την Ένωση, όπως λένε λανθασμένα στις Βρυξέλλες. Επιστροφή στη δραχμή είναι εφικτή, αν και είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί'', σημείωσε ο κ.Ντ΄Εσταίν




Tags:  

Κορυφαίος Ευρωπαικός προορισμός η Αθήνα
Κορυφαίος Ευρωπαικός προορισμός η Αθήνα
Η Αθήνα ξεχώρισε στην κατηγορία "προσιτές τιμές", κυρίως χάρη στις τιμές των ξενοδοχείων δύο αστέρων που προσφέρονται στην πόλη
Οργανώνονται για να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων
Οργανώνονται για να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα θα προβουν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου τα σωματεία με σκοπό να αποκλείσουν τα ταμεία της ΔΕΗ, για να μην εισπραχθεί το ειδικό τέλος ακινήτων.
Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης των Bodyline
Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης των Bodyline
Σε βαρος του ασκήθηκε ποινικη διωξη για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.
Τελευταία Σχόλια