Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στα κατεχόμενα

greek 15/11/2011
Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καταδίκασαν σήμερα τη μονομερή και παράνομη ενέργεια, στην οποία προχώρησαν η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και η Άγκυρα το 1983, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και κάλεσαν το μαθητικό και το φοιτητικό κόσμο να στείλει μηνύματα υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, της επανένωσης και της ειρηνικής συμβίωσης όλων των Κυπρίων.

    Κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντικατοχικά συνθήματα, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Λευκόθεο Στάδιο, όπου εγκρίθηκε ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΟΦΕΝ - ΠΣΕΜ, στο οποίο εκφράζεται η αγανάκτηση του φοιτητικού και μαθητικού κόσμου, για την επί 36 χρόνια συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή. 

    Η αντικατοχική εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τους Βασίλη Λέκκα και Δημήτρη Φανή.

    Στο μεταξύ, λόγο βροχής ακυρώθηκαν τα σημερινά «πανηγύρια» για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία και τη Μόρφου.

    Σε μήνυμα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι παρά τις δυστοκίες, που υπάρχουν στο θέμα της αναγνώρισης, η «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος, προχωρεί ως «ανεξάρτητη χώρα». Ο δε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϋ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι το 2013 θα γίνουν τα εγκαίνια του αγωγού, που θα μεταφέρει νερό από την Τουρκία.





Tags:  

Σημαντικές απώλειες σημειώνει το ΧΑΚ
Σημαντικές απώλειες σημειώνει το ΧΑΚ
Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω των σημαντικών πιέσεων που δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου
Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου
Πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου
Δέσμευση Υπ. Υγείας για συνεργασία με Βέλγιο κατά των όγκων εγκεφάλου
Δέσμευση Υπ. Υγείας για συνεργασία με Βέλγιο κατά των όγκων εγκεφάλου
Μήνυμα Ελπίδας στους ασθενείς με όγκους εγκεφάλου στάλθηκε στη διάρκεια ημερίδας, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Ογκους Εγκεφάλου.
Τελευταία Σχόλια