Δέσμευση Υπ. Υγείας για συνεργασία με Βέλγιο κατά των όγκων εγκεφάλου

greek 14/11/2011
Μήνυμα Ελπίδας στους ασθενείς με όγκους εγκεφάλου στάλθηκε στη διάρκεια ημερίδας, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Ογκους Εγκεφάλου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην ημερίδα παρευρέθη και ο Υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος δήλωσε ότι ''οφείλουμε να επενδύσουμε στην οργάνωση και στο συντονισμό για ολιστική προσέγγιση του ασθενούς από τη διάγνωση μέχρι την αποκατάσταση'' και δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη συνεργασίας με ερευνητικό κέντρο του Βελγίου προς αντιμετώπιση των εγκεφαλικών όγκων. 

Στη διάρκεια της ημερίδας, ο ογκολόγος ιατρός Στέφαν Βαν Γκόολ, από το Πανεπιστήμιο Leuven του Βελγίου, ανέλυσε τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, οι οποίες προκύπτουν μέσα από κλινικές μελέτες και έρευνες, που πραγματοποιούνται στο εξειδικευμένο επιστημονικό κέντρο του Πανεπιστημίου. 

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Φίλων και Ατόμων με Ογκους Εγκεφάλου, Μαρία Σολωμού, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη θεραπεία, στήριξη και ανακούφιση των ασθενών. 

Ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, μέλη του Συνδέσμου και ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν στη σύναψη μιας συμμαχίας στη μάχη ενάντια στους όγκους εγκεφάλου. 

Οπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Ογκους Εγκεφάλου δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, στη διοργάνωση σεμιναρίων και γενικά στην ανάληψη δράσεων που βοηθούν στη προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με όγκους εγκεφάλου.





Tags:  

Η Κύπρος βγήκε από την μαύρη λίστα
Η Κύπρος βγήκε από την μαύρη λίστα
Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας να αφαιρέσει την Κύπρο από τη λεγόμενη «μαύρη λίστα».
Π. Βαρθολομαίος:''Ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας για το κοινό συμφέρον
Π. Βαρθολομαίος:''Ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας για το κοινό συμφέρον''
Aποκλειστική συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» παραχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.
Ρωγμές σε αρχαίο γεφύρι στον Ορκόντα
Ρωγμές σε αρχαίο γεφύρι στον Ορκόντα
Αρχαίο γεφύρι που βρίσκεται στην περιοχή Ορκόντα στην κοινότητα Καλοπαναγιώτη της Λευκωσίας παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές.
Τελευταία Σχόλια