Σωματική άσκηση! Πόσες φορές την εβδομάδα;

greek 17/11/2011
Η τακτική άσκηση είναι πολλή σημαντική στην διατήρηση της υγείας μας, για να είμαστε πάντα σε φόρμα και για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησή μας.
Ανάλογα από τον σκοπό, ακόμα και ερασιτεχνικά σε κάποιο είδος αθλήματος, ο κάθε άνθρωπος αναρωτιέται «ποσό συχνά πρέπει να κάνω ασκήσεις;».
 
Η σωστή απάντηση εξαρτάται από τους παράγοντες: ηλικία, φυσική κατάσταση και το είδος αθλήματος που εξασκείτε. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε καλή φυσική κατάσταση, ως αρχάριοι καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με πιο εύκολες ασκήσεις 2-3 φορές την εβδομάδα κατά την διάρκεια ενός ή δύο μηνών. Με αυτό τον τρόπο οι μύες και το σώμα θα συνηθίσουν με την ένταση των ασκήσεων και θα αποτρέψουν την προθέρμανση. Μετά από αυτήν την διαδικασία το καλύτερο είναι να κάνετε τις ασκήσεις κάθε μέρα ή 5-6 φορές την εβδομάδα. Αυτό ισχύει για τους πιο δύσκολους αθλητισμούς, τρέξιμο, κολύμβηση κλπ.
 
Το σημαντικότερο είναι να προσέξετε την αντίδραση του σώματός σας όσο αφορά τις αλλαγές και σε καμία περίπτωση να μην βιάζεστε για γρήγορη απώλεια βάρους και σφίξιμο του σώματος σας.
Αν η φυσική δραστηριότητα συνδυάζεται και με μία ισορροπημένη διατροφή μπορούμε να εξασφαλίσουμε υγεία και μακροβιότητα, ακόμη και αν η ζυγαριά δείχνει ότι έχουμε μερικά κιλά παραπάνω.
 
 
 
 
 




Tags:  

"Προϋπολογισμός ύφεσης και ανεργίας"
"Προϋπολογισμός ύφεσης και ανεργίας"
Κριτική στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 ασκεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, κάνοντας λόγο για ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
 
 
Σύλληψη διαρρήκτη
Σύλληψη διαρρήκτη
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, 23χρονος Αλβανός διαρρήκτης, ο οποίος μπήκε σε διαμέρισμα.
Επίθεση με αυγά στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Επίθεση με αυγά στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Ομάδα 30 φοιτητών μπήκε στο αμφιθέατρο την ώρα που ο κ. Ι. Γρυσπολάκης παρέδιδε μάθημα.
Τελευταία Σχόλια