Ρομπότ θα διασχίσουν τον Ειρηνικό ωκεανό

greek 19/11/2011

Τέσσερα ρομπότ ξεκίνησαν ένα επικό ταξίδι 66.000 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό.

Τα 4 ρομπότ είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και έχουν ως στόχο να θέσουν νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει ποτέ διανυθεί από μη επανδρωμένα σκάφη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τα ρομπότ θα συλλέξουν πληροφορίες για τη σύσταση και την ποιότητα του θαλασσινού νερού ενώ το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει περίπου 300 μέρες.

Τα ρομπότ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Σαν Φρανσίσκο στις 17 Νοεμβρίου. Αρχικά θα ταξιδέψουν όλα μαζί μέχρι τη Χαβάη και στη συνέχεια θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια. Το ένα θα κατευθυνθεί προς την Αυστραλία ενώ το άλλο προς την Ιαπωνία και στην τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο του ωκεανού.

Τα ρομπότ μπορούν και κινούνται χάρη στην αλληλεπίδραση των δύο τμημάτων τους. Το πάνω τμήμα έχει το σχήμα σανίδας του σερφ και ενώνεται με το κάτω τμήμα με σύρμα.

Η ώθηση προκαλείται από την κίνηση των κυμάτων. Τα ρομπότ τροφοδοτούνται από ηλιακά πάνελ που βρίσκονται στο πάνω μέρος.

Κατά τη διάρκεια του επικού τους ταξιδιού, τα 4 ρομπότ θα λαμβάνουν μετρήσεις κάθε 10 λεπτά για την αλμυρότητα του νερού, τη θερμοκρασία, τον καιρό και το διαλελυμένο οξυγόνο.

Συνολικά θα συλλεχθούν περίπου 2,25 εκατομμύρια μετρήσεις ενώ τα ρομπότ θα περάσουν επίσης από περιοχές που δεν έχουν ποτέ ξανά εξερευνηθεί.

Η εταιρία ψάχνει καινοτόμες λύσεις σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων. Γι' αυτό το λόγο έχει προκηρύξει διαγωνισμό ενώ ο νικητής θα αποκτήσει πρόσβαση στα ρομπότ για έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

 


Videos






Tags:   ωκεανός , ρομπότ  

 Αναβαθμίζεται ο υδατοφράκτης στα Πάναγρα
Αναβαθμίζεται ο υδατοφράκτης στα Πάναγρα
Αναβάθμιση του υδατοφράκτη στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα, στην επαρχία Κερύνειας, θα αποθηκεύεται το νερό που θα φθάνει στο νησί 
Επίσκεψη Γιαννίτση στην Κύπρο
Προετοιμάζοντας την Προεδρία
Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, θα μεταβεί στη Κύπρο.
''Ένταλμα σύλληψης'' εναντίον του Μ.Σαρρή
''Ένταλμα σύλληψης'' για Μ.Σαρρή
Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στο λεγόμενο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας, Μιχάλη Σαρρή.
Τελευταία Σχόλια