Εκλογές για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη

greek 19/11/2011
Συνεχίζεται από στις 8 το πρωί η ψηφοφορία για εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας σε διαδοχή του αποβιώσαντος Μητροπολίτη Παύλου.
 
Το Μητροπολιτικό θρόνο διεκδικούν ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης και ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου.
 
26 χιλιάδες Κερυνειώνες αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική περιφέρεια Κυρηνείας ορθόδοξοι χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι διαμένοντες μονίμως εις την Κύπρο κατά το προηγούμενο έτος.
 
Συνολικά θα λειτουργήσουν 43 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.
 
Σήμερα θα ανακοινωθούν οι ψήφοι που έλαβε ο κάθε κληρικός και όχι ποιός θα είναι ο νέος Μητροπολίτης. Αυτό θα ανακοινωθεί από την Ιερά Σύνοδο πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα ενώ θα διακοπεί για μία ώρα στη 1 μετά το μεσημέρι.Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 8 το βράδυ.
 




Tags:  

 Επαφές Τούρκων Υπουργών για έρευνες για φυσικό αέριο
Τουρκικά... τερτίπια
Επιμένουν οι Τούρκοι στις έρευνες για φυσικό αέριο. Αναζητούν συμφωνία με την βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία Shell. Ίδωμεν.
Λάθη στο μακιγιάζ!
Λάθη στο μακιγιάζ!
Χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ για να φαινόμαστε νεότερες,  αλλά αποδεικνύεται ότι αν τα προιόντα δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, να φαινόμαστε μεγαλύτερες.
 
Δύο παιδιά νεκρά από φωτιά στο σεισμόπληκτο Βαν
Δύο παιδιά νεκρά από φωτιά στο σεισμόπληκτο Βαν
Δύο παιδιά ηλικίας οκτώ και τεσσάρων χρόνων έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκηνή πληγείσας οικογένειας
Τελευταία Σχόλια