Κερδίζει έδαφος η ιδέα για βιοκαύσιμα από ρύζι

greek 19/11/2011
Το ρύζι είναι ίσως η σημαντικότερη τροφή καθώς αποτελεί βασική τροφή για περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ έρχεται τρίτο σε παραγωγή μετά από το καλαμπόκι και το σιτάρι.

Είναι ταυτόχρονα και πρότυπο μονοκοτυλήδονων φυτών που είναι η μία από τις δύο κύριες ομάδες φυτών. Αυτό το γεγονός αποδείχτηκε πολύ ενδιαφέρον για τους ερευνητές που αναζητούν εναλλακτικά καύσιμα όσο και λύση στο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων.
 
Ανέπτυξαν ένα μοντέλο γενετικού κώδικα για να προβλέπουν τις λειτουργίες των γονιδίων σε ένα είδος χορταριού.

Αυτό το μοντέλο, το οποίο ονομάζεται RiceNet, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός νέου είδους για την παραγωγή εξελιγμένων βιοκαυσίμων και παράλληλα θα βελτιώσει την παραγωγή και την ποιότητα του ρυζιού.

Δεδομένης της σημαντικότητας του ρυζιού, ένα τέτοιο δίκτυο που θα μπορούσε να προβλέπει τη λειτουργία των γονιδίων του ρυζιού ήταν αναγκαίο. Ωστόσο, μέχρι τώρα, ο μεγάλος αριθμός των γονιδίων του ρυζιού – πάνω από 41.000 – και μια σειρά άλλων σημαντικών παραγόντων καθιστούσαν την ιδέα ανέφικτη.

Ήδη έχει κατασκευαστεί η ιστοσελίδα του προγράμματος RiceNet που επιτρέπει σε ερευνητές από όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν το μοντέλο.





Επίσκεψη Γιαννίτση στην Κύπρο
Προετοιμάζοντας την Προεδρία
Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, θα μεταβεί στη Κύπρο.
Προγραμματίστε τα ιατρικά ραντεβού των παιδιών
Προγραμματίστε τα ιατρικά ραντεβού των παιδιών
Οι γονείς συνήθως κλείνουν αυτά τα ραντεβού την τελευταία στιγμή, ανάλογα με τη διορία που τους δίνει το σχολείο ή το κολυμβητήριο για τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.
Κατέγραψε με το κινητό του τις προσβολές του καθηγητή του
Κατέγραψε με το κινητό του τις προσβολές του καθηγητή του
Απ' ότι φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που κατέγραψε ο 15-χρονος Julio Artuz, οι μέθοδοι του συγκεκριμένου καθηγητή δεν είναι και οι καλύτερες!
Τελευταία Σχόλια