Ο εντοπισμός υδρογονανθράκων θα δώσει προοπτική στην οικονομία

greek 20/11/2011
Καθοριστικής σημασίας για την Κυπριακή οικονομία και την προοπτική εξέλιξης της θα αποτελέσουν βέβαια και τα ευρήματα της ερευνητικής γεώτρησης που έχει αρχίσει τον Σεπτέμβριο στο τεμάχιο 12, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. 

Σε χαιρετισμό της στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι ''ο πιθανός εντοπισμός κοιτάσματος υδρογονανθράκων θα δώσει προοπτική μεγάλης και μακρόχρονης οικονομικής ανάπτυξης από την οποία θα επωφεληθούν τόσο οι σημερινές όσο και οι μελλοντικές γενιές''. 

Παράλληλα, συνέχισε, θα εντάξει τη Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, δίνοντας της την ευκαιρία να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο ίδιος ο τουριστικός τομέας της Κύπρου, σημείωσε, θα επωφεληθεί από τη μείωση στο κόστος της ενέργειας και από τη χρήση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον.





Tags:  

Έργο πνοής για το κέντρο Λεμεσού η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης
Έργο πνοής για το κέντρο Λεμεσού η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης
Ως έργο πνοής και αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού θεωρείται ο υπόγειος χώρος στάθμευσης
Διεθνής έκθεση τουριστικών, ειδών δώρου και διακοσμητικών Κύπρου
Διεθνής έκθεση τουριστικών, ειδών δώρου και διακοσμητικών Κύπρου
Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου (ΑΚΕΚ) και η εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA AE, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη 2η Διεθνή Έκθεση Τουριστικών...
Συνάντηση Ερντογάν - Γάλλου ΥΠΕΞ
Συνάντηση Ερντογάν - Γάλλου ΥΠΕΞ
Με τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Αλέν Ζυπέ συναντήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν
Τελευταία Σχόλια