Επαφές Τούρκων Υπουργών για έρευνες για φυσικό αέριο

greek 18/11/2011
Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (ΕBRD), Thomas Mirow. 

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Κίπρις, ο κ. Γιλντίζ δήλωσε μετά ότι την προσεχή εβδομάδα, η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία Shell και η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ) θα συναντηθούν με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο, τόσο στις χερσαίες όσο και στις θαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας. 

Εξάλλου, ο Υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση του ψευδοκράτους, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τον υποθαλάσσιο βυθό της περιοχής, πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης της Τουρκίας. 

Τέλος, ο Υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, ανέφερε ότι οι εργασίες του τουρκικού σεισμογραφικού Πιρί Ρεϊς στα νότια της Κύπρου έχουν ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή γίνεται η μελέτη των ευρημάτων. Η διαδικασία μελέτης των ευρημάτων, είπε, θα διαρκέσει δύο μήνες και τα αποτελέσματα μόλις είναι έτοιμα θα ανακοινωθούν. 





Tags:  

Δεν πάει σε ψευδοδικαστήριο ο Σαρρής
Δεν πάει σε ψευδοδικαστήριο ο Σαρρής
Την απόφαση να μην μεταβεί σήμερα στα κατεχόμενα και να παραστεί ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου ανακοίνωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. 
Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Οι δημοσιογράφοι είναι σημαντικοί εταίροι στην προσπάθειά μας για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία.
Έργο πνοής για το κέντρο Λεμεσού η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης
Έργο πνοής για το κέντρο Λεμεσού η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης
Ως έργο πνοής και αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού θεωρείται ο υπόγειος χώρος στάθμευσης
Τελευταία Σχόλια