Νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης

greek 18/11/2011
 Νέα μέτρα που στοχεύουν στην αποκατάσταση της πρόσβασης της Κύπρου στις διεθνείς αγορές και στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

    Πρόκειται για το πάγωμα, από τον Ιανουάριο του 2012, των μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για τα επόμενα δύο χρόνια, με εξοικονόμηση 365 εκατ. ευρώ, την κλιμακωτή επιβάρυνση των υψηλότερων μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα δυο χρόνια και τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με εγχώρια δραστηριότητα, μέσω της καταβολής ενός τέλους 0,5% επί του ετήσιου τους τζίρου για τα επόμενα δύο χρόνια.

    Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Επίσης, ο Κίκης Καζαμίας απηύθυνε έκκληση προς τις τράπεζες και τη συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων (ΕΤΥΚ) να ακολουθήσουν τα βήματα της κυβέρνησης και πράξουν το ίδιο.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τις συντεχνίες από Δευτέρα για να ξεκινήσει ο διάλογος.

    Πάντως, η άρνηση της ΠΑΣΥΔΥ να αποδεχθεί νέα μέτρα συγκράτησης του κρατικού μισθολογίου θεωρείται δεδομένη, η δε πρόταση για πάγωμα μισθών αποτελεί casus belli και δεν πρόκειται να συναινέσουν. 





Tags:  

 1ο Συνέδριο για Παιδιά και Νέους με Εγκεφαλική Παράλυση
1ο Συνέδριο για Παιδιά και Νέους με Εγκεφαλική Παράλυση
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Αγκαλιά Ελπίδας», γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις διοργανώνει ολοήμερο Επιστημονικό Συνέδριο
Τσιπ υπολογιστή μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Τσιπ υπολογιστή μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ΜΙΤ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τσιπ που προσομοιώνει τη λειτουργία μίας σύναψης του εγκεφάλου.
Νίκες για Ομόνοια και Αραράτ για το πρωτάθλημα Futsal
Νίκες για Ομόνοια και Αραράτ για το πρωτάθλημα Futsal
Η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Futsal Α’ Κατηγορίας άνοιξε με νίκη της Ομόνοιας
Τελευταία Σχόλια