Το 2012 πλήρης απεξάρτηση της ύδρευσης από τις βροχές

greek 19/11/2011
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της αειφόρου διαχείρισης των υδατικών πόρων με σοβαρότητα, με σύνεση, αλλά και με πολλή υπευθυνότητα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο οποίος είπε ότι το 2012, με την αποπεράτωση των Μονάδων Αφαλάτωσης που έχουν δρομολογηθεί, η πλήρης απεξάρτηση της ύδρευσης από τις βροχοπτώσεις θα είναι γεγονός και η κυπριακή κοινωνία, η οικονομία και ο τουρισμός θα είναι εξασφαλισμένα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Σε ομιλία του, στο συνέδριο για την Εξοικονόμηση Νερού, ο κ. Αλετράρης είπε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής για την ύδρευση, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες νερού των φραγμάτων θα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών, σημειώνοντας πως ''με την αποπεράτωση του 107ου φράγματος στη Σολέα, η Κύπρος θα έχει πλέον τη δυνατότητα αποθήκευσης πέραν των 330 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού''. 

Οπως πρόσθεσε ''μακροπρόθεσμα, η κυβερνητική υδατική πολιτική εστιάζεται και στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και άλλων μη συμβατικών πηγών νερού, όπως είναι το ανακυκλωμένο νερό, για ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου, ενώ ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλωμένου νερού αξιοποιούνται για εμπλουτισμό υπόγειων υδροφορέων, καθώς και για άρδευση υφιστάμενων, αλλά και νέων γεωργικών καλλιεργειών που γειτνιάζουν με τους Σταθμούς Επεξεργασίας Λυμάτων''. 

''Η χρήση νέων τεχνολογιών στην άρδευση'', είπε, ''είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και την Κύπρο. Αναμφισβήτητα η συμβολή των διαφόρων Συνδέσμων μέσω της εμπλοκής τους στο βέλτιστο τρόπο εξοικονόμησης νερού έχει ιδιαίτερη σημασία και ρόλο στην αειφόρο διαχείριση και την ορθολογική χρήση του νερού''. 





Tags:  

Επίσκεψη Γιαννίτση στην Κύπρο
Προετοιμάζοντας την Προεδρία
Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, θα μεταβεί στη Κύπρο.
Εκλογές για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη
Νέος Μητροπολίτης
Ψηφοφορία για εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας σε διαδοχή του αποβιώσαντος Μητροπολίτη Παύλου.
 Επαφές Τούρκων Υπουργών για έρευνες για φυσικό αέριο
Τουρκικά... τερτίπια
Επιμένουν οι Τούρκοι στις έρευνες για φυσικό αέριο. Αναζητούν συμφωνία με την βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία Shell. Ίδωμεν.
Τελευταία Σχόλια