Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική

greek 19/11/2011
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χαλκιδική επιδεικνύουν ξένοι επενδυτές, κυρίως Ρώσοι, αλλά και Ευρωπαίοι, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τον αριθμό των συμπατριωτών τους που ταξιδεύουν σ' αυτή να πολλαπλασιάζονται. Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της 27ης Philoxenia (18-20 Νοεμβρίου). 

    Ήδη στη Χαλκιδική πραγματοποιούνται επενδύσεις, ενώ στα σπάργανα βρίσκεται μια σημαντική στην περιοχή της Καλικράτειας, με τις πρώτες σκέψεις να αφορούν τη δημιουργία κάμπινγκ ή κάποιου είδους σταθμό αυτοκινούμενων οχημάτων. Πάντως, ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, ούτε η μορφή επένδυσης που πρόκειται να γίνει πιο σαφής εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Γιώργου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή είναι αδιαμφισβήτητο και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Οργανισμού και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ζήτησε να απεμπλακεί άμεσα από τον ΕΟΤ η γη που διαθέτει στις περιοχές του Αϊ Γιάννη, της Ουρανούπολης και του Παλιουρίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προλειαίνει το έδαφος για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στο Νομό Χαλκιδικής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν. <<Η Χαλκιδική έχει αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και ορεινό όγκο, που προσφέρεται για τους εκδρομείς που ενδιαφέρονται για τον λεγόμενο εναλλακτικό τουρισμό>>, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής, προσθέτοντας ότι στόχο μας αποτελεί αυτό το μήνυμα να το προωθήσουμε με μεγαλύτερη ένταση. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού φιλοδοξεί να προσελκύσει στο Νομό Χαλκιδικής και δύτες και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ημερίδα για τον καταδυτικό τουρισμό. Επίσης, όπως είπε, <<κάποια στιγμή φιλοδοξούμε να δούμε και στα Μουδανιά κρουαζιερόπλοια>>, σκέψη που φυσικά όπως σημείωσε απαιτεί επιπλέον υποδομές, οργάνωση και χρόνο.





Tags:  

Ντεσάν: «Θα παίζει κι ο Τζεμπούρ»!
Ντεσάν: «Θα παίζει κι ο Τζεμπούρ»!
Το εγκώμιο του Ράφικ Τζεμπούρ και του Ολυμπιακού, γενικότερα, έπλεξε ο Ντιντιέ Ντεσάν στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Τελικός με Μαρσέιγ
Τελικός με Μαρσέιγ
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για την Μασσαλία με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα που θα δίνει ελπίδες πρόκρισης είτε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είτε στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. 
Εμπόδια στην κατασκευή του Λυκείου Ασημίου
Εμπόδια στην κατασκευή του Λυκείου Ασημίου
Προσπάθειες  καταβάλλει ο δήμος Γόρτυνας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια για την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου κτιρίου του Λυκείου Ασημίου, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τελευταία Σχόλια