Ερευνητές υποστηρίζουν ότι νίκησαν το χρόνο!

greek 23/11/2011
Αν εξαιρέσουμε την όψη της, η ταπεινή μύγα έχει πολλά κοινά με τον άνθρωπο όπως για παράδειγμα το γονίδιο PGC-1. Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι ένας σημαντικός ρυθμιστής της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα σε όλο το σώμα και ειδικότερα στο πεπτικό σύστημα της μύγας.

Ενισχύοντας την απόδοση του γονιδίου στα συγκεκριμένα κύτταρα, μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον David Walker ανακάλυψε ότι ήταν δυνατό να επιμηκυνθεί η ζωή των μυγών κατά 50%.

“Κάναμε αυτή την εκπληκτική ανακάλυψη ότι τα έντομα στα οποία δεν είχαμε επέμβει άρχισαν να πεθαίνουν μετά από το φυσιολογικό διάστημα των 5 – 6 εβδομάδων και είχαν μέγιστη διάρκεια ζωής τους 2 μήνες. Αλλά τα έντομα στα οποία ενισχύσαμε μόνο ένα γονίδιο σε έναν μόνο ιστό έζησαν κατά περίπου 50% περισσότερο”, λέει ο Walker και προσθέτει:
“Το κλειδί βρίσκεται στη βασική λειτουργία του γονιδίου. Μέρος της λειτουργίας του είναι να συντηρεί την υγιή κατάσταση του κυττάρου που το φιλοξενεί. Στις μύγες, όπως και στους ανθρώπους το πεπτικό σύστημα είναι η διόδος για τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας ενάντια στις τοξίνες. Ενισχύοντας το γονίδιο PGC-1 στο πεπτικό σύστημα της μύγας, τα κύτταρα παραμένουν υγιή για περισσότερο χρόνο και τα έντομα ζουν περισσότερο.
Αυτό μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η υγεία του πεπτικού συστήματος και πόσο συμβάλλει στη μακροζωία. Επίσης εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα. Εάν διατηρείται υγιές το πεπτικό σύστημα, πώς αυτό επηρεάζει άλλα όργανα όπως ο εγκέφαλος ή οι μύες;”

Ο David Walker και η ομάδα του εύχονται να βρουν απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα με τα μελλοντικά τους πειράματα και συμπληρώνει: “Δεν ξέρουμε ακόμα αν όλα αυτά θα μπορούν να λειτουργήσουν και στον άνθρωπο αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στη συνέχεια”.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστές οι αιτίες της γήρανσης, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη των κυττάρων επιβραδύνεται όσο περνάει ο χρόνος.


Videos






Tags:   έρευνα , γήρανση  

Για υγιή και λαμπερά μαλλιά
Για υγιή και λαμπερά μαλλιά
Κάθε γυναίκα ονειρεύεται υγιή και λαμπερά μαλλιά και το σημαντικότερο είναι να πετύχετε την φυσική λάμψη, το οποίο αποδεικνύει την σωστή φροντίδα, σύμφωνα με τον τύπο τους, την κατάστασή τους και βεβαίως την εποχή. 
Εκλέγουν Μητροπολίτη
Ο λαός εκλέγει Μητροπολίτη
Συνέρχεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος για να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε μετά την Θεία Λειτουργία.
 
 
 
Ρητίνη στα ρούχα
Ρητίνη στα ρούχα
Αν πέσει ρητίνη σε ρούχο:
 
Τελευταία Σχόλια