Εκλέγεται σήμερα ο Μητροπολίτης Κυρηνείας

greek 24/11/2011
Συνέρχεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος για να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας.
Χθες η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη Μητροπολίτη Κυρηνείας, που διεξήχθησαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, καθώς και το αναδειχθέν τριπρόσωπον υποψηφίων για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας.
 
Αποφάσισε, παράλληλα, όπως η εκλογή του Μητροπολίτη Κυρηνείας γίνει σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου.
 
Το τριπρόσωπον απαρτίζεται από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κυκκώτη, Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου και τον Επισκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.
 
 
Το καταστατικό της Εκκλησίας δίνει στο λαό το δικαίωμα να αναδείξει στη Σύνοδο τρεις και δίνει, παράλληλα, στη Σύνοδο το δικαίωμα από τους τρεις να επιλέξει τον ένα.
 
Σύμφωνα με το Καταστατικό, όπως εξήγησε χθες ο Μητροπολίτης Πάφου, γίνεται ψηφοφορία και αν κάποιος πάρει την απόλυτη πλειοψηφία εκλέγεται Μητροπολίτης, διαφορετικά μεταξύ των τριών εκείνοι οι οποίοι πήραν τις περισσότερες ψήφους θα πάνε σε δεύτερη ψηφοφορία και τότε θα γίνει η εκλογή. Αν υπάρξει ισοψηφία τότε τίθεται κλήρος.
 
 
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι 16, πρόσθεσε.
 




Tags:  

"Απρόθυμη για λύση η Κύπρος"
"To χαβά του ο Γκιούλ"
''Ασχοληθήκαμε και με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό'', είπε ο κ. Γκιούλ μετά από συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στο Λονδίνο.
Παίξτε όταν παίζουν και τα παιδιά σας
Παίξτε όταν παίζουν και τα παιδιά σας
Θυμάστε τη συμβουλή «κοιμηθείτε όταν κοιμάται το μωρό»; Καθώς τα παιδιά σας
μεγαλώνουν, εφαρμόστε τον ίδιο κανόνα σε ό,τι αφορά την άσκηση.
Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιρειών για το φυσικό αέριο
Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιρειών για το φυσικό αέριο
 Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ έχει εκδηλωθεί από πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες.
Τελευταία Σχόλια