Συσκευή παράγει διαδραστικά ολογράμματα!

greek 24/11/2011
Τα ολογράμματα είναι η απόλυτη τεχνολογική πρόκληση που μας έχουν υποσχεθεί τόσες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία αλλά ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν κάποιες απόπειρες κατασκευής συσκευών που παράγουν ολογράμματα και μάλιστα κάποιες από αυτές έδιναν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ κάποια συσκευή που να δημιουργεί διαδραστικά ολογράμματα.

Η ρωσική εταιρία Displair έχει κυκλοφορήσει τα παρακάτω βίντεο που δείχνουν ολογράμματα που όχι μόνο είναι τρισδιάστατα αλλά είναι και διαδραστικά. Το σύστημα αποτελείται από εικόνες που προβάλλονται τρισδιάστατα και έναν αισθητήρα τύπου Kinect που ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών και του σώματος.

Οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων παραμένουν αρκετά “τσιμπημένες” με το φθηνότερο μοντέλο να ξεκινάει από τις 3.000 δολάρια και το ακριβότερο τις 35.000 δολάρια, ανάλογα με την εφαρμογή.


Videos










Tags:   ολόγραμμα  

"Συνάντηση με Χριστόφια  για την οικονομία"
"Συνάντηση με Χριστόφια για την οικονομία"
Συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, για συζήτηση των προβλημάτων της οικονομίας και εθνική συνεννόηση, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
"Τέλος στην προπαγάνδα"
"Τέλος στην προπαγάνδα"
"Η Τουρκία καλείται να τερματίσει την προπαγανδιστική πολιτική που ακολουθεί " δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Αρχαία εύρηματα στο Καλό Χωριό Ορεινής στη Λευκωσία
Αρχαία εύρηματα στο Καλό Χωριό Ορεινής στη Λευκωσία
Συνεργείο του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, που διενεργούσε εκσκαφές εντόπισε ανθρώπινα οστά και πήλινο αγγείο.
Τελευταία Σχόλια