Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το table PC της Microsoft

greek 18/11/2011
H Microsoft και η Samsung ανακοίνωσαν εχτές ότι η νέα μονάδα, με αρχική τιμή 8.400 δολάρια είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία σε 23 χώρες, ενώ η παράδοση θα γίνει στις αρχές του 2012.
 
Ο υπολογιστής, ο οποίος ονομάζεται SUR40 έκανε το ντεμπούτο του τον προηγούμενο Ιανουάριο και είναι η δεύτερη απόπειρα της Microsoft να κατασκευάσει ένα σύστημα με οθόνη αφής μεγάλων διαστάσεων.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, νέο software και νέο hardware που υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην αναγνώριση αφής.

Αντίθετα με το πρώτο μοντέλο το οποίο λειτουργούσε με ένα συνδυασμό προβολέων, το νέο μοντέλο διαθέτει μια flat οθόνη αφής από τη Samsung που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οριζόντια ή να στηριχθεί κάθετα σε τοίχο. Λόγω της νέας οθόνης, η μονάδα είναι πλέον φθηνότερη.

Η τεχνολογία της αναγνώρισης αφής ονομάζεται PixelSense. Χρησιμοποιεί 2 εκατομμύρια αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στην οθόνη και ανιχνεύουν το φως και την υπέρυθρη ακτινοβολία. Δεν είναι αρκετά ισχυρή για να αναγνωρίσει για παράδειγμα τα δακτυλικά αποτυπώματα αλλά δίνει στο σύστημα μεγαλύτερη ακρίβεια στην αναγνώριση των ατόμων συγκρίνοντας το μέγεθος των δακτύλων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:
 


Videos






Tags:   οθόνη αφής , Microsoft  

Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Οι δημοσιογράφοι είναι σημαντικοί εταίροι στην προσπάθειά μας για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία.
Σε εξέλιξη η συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου
Σε εξέλιξη η συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου
Αρχισε πριν από λίγο η πρώτη μετά τη Νέα Υόρκη συνάντηση, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου
Τσιπ υπολογιστή μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Τσιπ υπολογιστή μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ΜΙΤ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τσιπ που προσομοιώνει τη λειτουργία μίας σύναψης του εγκεφάλου.
Τελευταία Σχόλια