Δήμαρχος Αμμοχώστου για ακόμη μια πενταετία ο Αλέξης Γαλανός

greek 18/11/2011
Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου ανακηρύχθηκε σήμερα, χωρίς ανθυποψήφιο, για άλλη μια πενταετία, ο νυν Δήμαρχος Αλέξης Γαλανός, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση και τα οργανωμένα σύνολα να συντονιστούν μεταξύ τους για τον κοινό αγώνα ο οποίος είναι πάνω από οποιεσδήποτε κομματικές και ιδεολογικές διαφορές. 

Αφού έληξε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, η προθεσμία για ενστάσεις στη χθεσινή υποβολή υποψηφιότητας του Αλέξη Γαλανού, ο Εφορος Εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Επαρχος Αμμοχώστου Γιώργος Αντωνιάδης προέβη σε ανακήρυξη του κ. Γαλανού στο αξίωμα του Δημάρχου Αμμοχώστου. Η τελετή έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, παρουσία βουλευτών και πλήθος κόσμου. 

Σε ομιλία αμέσως μετά την ανακήρυξή του ο Αλέξης Γαλανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλα τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του, τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων και την Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του «σε ένα άνισο και σκληρό αγώνα για να κερδίσουμε τη μάχη της επιστροφής στη πόλη μας», όπως είπε. 

Ανέφερε ότι «πέντε σχεδόν θητείες στη Βουλή και μια θητεία ως Δήμαρχος Αμμοχώστου», θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι αγωνίζεται για την Αμμόχωστο από την μεγάλη έπαλξη του μεγαλύτερου προσφυγικού Δήμου «αλλά και από τη μεγάλη έπαλξη μιας ρομαντικής πόλης χαμένης στην ομίχλη, μιας πόλης φάντασμα, μιας πόλης σύμβολο αντίστασης, μιας πόλης ευρωπαϊκής η οποία σήμερα πρέπει να γίνει το επίκεντρο των προσπαθειών μας αν θέλουμε να καλυτερέψουμε τον κόσμο μας και αν θέλουμε να ζούμε στον 21ο αιώνα και όχι στο μεσαίωνα, όπως τουλάχιστον επιθυμούν να μετατρέψουν την πολιτική σκηνή σ' αυτή τη γωνιά της Μεσογείου, οι νεοσουλτάνοι ηγέτες της Αγκυρας». 

Σημείωσε ακόμα πως τα τελευταία πέντε χρόνια καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες και μια γενική κινητοποίηση για το θέμα της Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα «και εσωτερικά να ανατραπεί μια πολύ λανθασμένη προκατάληψη απέναντι στην πόλη αλλά και να τεθεί το θέμα της Αμμοχώστου στις συνομιλίες σαν μια προτεραιότητα και σαν ένα θέμα που υποβοηθά τη λύση του Κυπριακού». 

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου δήλωσε ότι τώρα ξεκινά μια νέα πενταετία γιατί «υπάρχει ελπίδα». «Θέλουμε» είπε «να πιστεύουμε ότι θα είναι η τελευταία πενταετία που βρισκόμαστε μακριά από την πόλη μας» και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε τις δυσκολίες ως ελληνισμός γενικότερα αλλά και σαν Κύπρος περνούμε πέτρινα χρόνια ένεκα λαθών που έγιναν διαχρονικά και μιας γενικότερης οικονομικής κρίσης που έχει φέρει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω».

«Αδυνάτισε το μέτωπο του αγώνα μας ως Ελληνισμός, έχουμε μπροστά μας και απέναντι μας μια Τουρκία ισχυρή και γεωπολιτικά και οικονομικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανίκητη» συμπλήρωσε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ο Αλέξης Γαλανός είπε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας εάν δεν εμπλέξουμε τους νέους, εάν δεν τους φέρουμε κοντά μας, εάν δεν πάρουν τα μηνύματά μας αλλά και εάν εμείς δεν πάρουμε τα μηνύματά τους. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, τα λάθη μας, τις μικρότητες που καταστρέφουν οτιδήποτε ωραίο πάμε να κτίσουμε» είπε και πρόσθεσε πως «καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες του ελληνισμού και να φέρουμε στη ψυχή μας το μεγαλείο του Ελληνισμού. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε το χρόνο που είναι ο αδίστακτος εχθρός, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μοίρα μας». 





Tags:  

Διεθνής έκθεση τουριστικών, ειδών δώρου και διακοσμητικών Κύπρου
Διεθνής έκθεση τουριστικών, ειδών δώρου και διακοσμητικών Κύπρου
Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου (ΑΚΕΚ) και η εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA AE, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη 2η Διεθνή Έκθεση Τουριστικών...
Ο νέος Μητροπολίτης Κυρήνειας
Ο νέος Μητροπολίτης Κυρήνειας
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης υπερίσχυσε των δύο ανθυποψηφίων του και αναδείχθηκε ο νέος Μητροπολίτης στην κατεχόμενη Κυρήνεια.
Εκλογές για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη
Νέος Μητροπολίτης
Ψηφοφορία για εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας σε διαδοχή του αποβιώσαντος Μητροπολίτη Παύλου.
Τελευταία Σχόλια