Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις

greek 19/11/2011
Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να αναδεικνύονται ισόπαλοι με σκορ 1-1, σε ένα ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές καλές φάσεις. Προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με τέρμα του Ζέκα στο 17’, για να να ισοφαρίσουν οι ερυθρόλευκοι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου χάρις σε τέρμα του Τζιμπούρ στο 47’.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, στο μεγαλύτερο διάστημα του α' ημιχρόνου. Ο Βαλβέρδε, έβαλε τρία χαφ (Μοντέστο, Μακούν, Ορμπάιθ) ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά κι έκλεβε μπάλες, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που χτύπησε στην κόντρα. Δυο αντεπιθέσεις έκαναν οι «πράσινοι». Στην πρώτη ο Μέγερι πρόλαβε τον Κουίνσι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως, στη δεύτερη ήρθε το γκολ.

Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κουίνσι που βγήκε στην κόντρα από αριστερά, ξεπέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που πετάχτηκε ο Ζέκα προλαβαίνοντας τον Τοροσίδη και με προβολή έκανε το 0-1 στο 17'.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει και αύξησε την πίεση, χάνοντας ευκαιρίες, ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Λέτο να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μέγερι στο 29'.
 
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του. Οι «πράσινοι» κατάφερναν να απομακρύνουν τον κίνδυνο στις περισσότερες των περιπτώσεων με τους γηπεδούχους να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και με τη μπάλα κάτω και με στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ).

Σε ένα κόρνερ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Φουστέρ πήρε «ριμπάουντ» από απομάκρυνση της μπάλας, σούταρε, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο στο 34'. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ως το φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα.
 
Ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στην προσπάθειά του να δώσει βοήθεια στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γέστε (στη θέση του Ορμπάιθ).
 
Στην επόμενη, κιόλας, επίθεση των «ερυθρολεύκων», ο Τζεμπούρ, μετά από παράλληλη σέντρα του Μιραλάς, ισοφάρισε σε 1-1 (47ʼ). Το τέρμα του «τρομοκράτη» έβαλε φωτιά στην εξέδρα, με αποτέλεσμα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε να βγάλουν... φτερά για τα επόμενα πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ανελέητο... σφυροκόπημα, με τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» ν’ αναλώνονται μόνο στην απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή τους.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε – και εν μέρει το κατάφερε – να «παγώσει» τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων» και να μεταφέρει το παιχνίδι ξανά στο χώρο του κέντρου, αν και ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό κατάφερε να δημιουργήσει (55’), μετά το δοκάρι, την καλύτερη ευκαιρία του για γκολ, όταν ο Μιραλάς από θέση τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε (59’) με τον Κουίνσι, του οποίου το σουτ από πλάγια θέση απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μέγιερι. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στο επόμενο διάστημα ρυθμό και έτσι ο Βαλβέρδε αποφάσισε να «χτυπήσει» το ματς με την είσοδο του Πάντελιτς (στη θέση του Μακούν, ο οποίος τραυματίστηκε).

Ο Σέρβος έδωσε ανάσες στην επιθετική ανάπτυξη, όμως αρκετοί άλλοι φάνηκε να είναι ιδιαίτερα κουρασμένοι, μετά τον τρελό ρυθμό που έπιασαν τόσο στα τέλη του πρώτου μέρους, όσο και στις αρχές του αντίστοιχου δευτέρου.

Παρ’ όλα αυτά, στο 82’ ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Τοροσίδη και κόντρα των Βύντρα, Φουστέρ, ο Καπίνο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκτίναξη και αποσόβησε το γκολ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Κέβιν Μιραλάς βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, πλάσαρε, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 1-1.

Οι συνθέσεις
 
Ολυμπιακός: Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Μακούν (75' Πάντελιτς), Μοντέστο, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ.
 
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 93' Βιτόλο), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζέκα, Κατσουράνης, Κλέιτον (63' Βύντρα), Κουίνσι, Λέτο.
 
Γκολ: Τζιμπούρ (48') - Ζέκα (17')

Κίτρινες: Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Μιραλάς - Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καπίνο

Δοκάρια: Φουστέρ - Λέτο
 
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καλαθενός (Δωδεκανήσου).
 
 




Tags:  

Ώρα αποδείξεων
Ώρα αποδείξεων
Όλοι μας περιμένουμε το σημερινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 19:30 (Novasports 1) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αναμφίβολα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μεγάλη φόρμα και είναι πρώτος μέχρι στιγμής στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. 
Συναντήσεις Παπανδρέου με στελέχη
Συναντήσεις Παπανδρέου με στελέχη
Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο γραφείο του στην Βουλή 
Με γραπτές εξετάσεις οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο
Με γραπτές εξετάσεις οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο
Η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων θα διεξάγεται κάθε τρία χρόνια μέσω ΑΣΕΠ.
Τελευταία Σχόλια