Ώρα αποδείξεων

greek 19/11/2011
Όλοι μας περιμένουμε το σημερινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 19:30 (Novasports 1) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αναμφίβολα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μεγάλη φόρμα και είναι πρώτος μέχρι στιγμής στην βαθμολογία.

Διαθέτει ένα τεράστιο όπλο. Τον Σεμπάστιαν Λέτο που σκοράρει με συνεχείς ρυθμούς και δεν είναι έυκολο για καμία ομάδα να τον αντιμετωπίσει.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος θα λέγαμε για αυτά τα παιχνίδια και το γεγονός πως θα αγωνιστεί στην έδρα του θα του δώσει πολύ μεγάλη ώθηση.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ίσως παρουσιάσει τον Ολυμπιακό με δύο εκδοχές. Η μια είναι με την διάταξη του 4-4-1-1 (μια από τις παραλλαγές του συστήματος 4-5-1) και η άλλη είναι με σύστημα 4-3-3. Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Ισπανός τεχνικός για να αποτελέσουν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Την δεδομένη στιγμή προβάδισμα δείχνει να έχει ο Μοδέστο έναντι του Μακούν (Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα είναι ακλόνητοι στην ενδεκάδα), οπότε ο Ολυμπιακός θα πάει πιθανότατα με διάταξη 4-4-1-1 στο ντέρμπι.

Με τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, τον Χολέμπας αριστερά και τους Μέλμπεργκ - Αβραάμ κεντρικούς αμυντικούς, θα κοιτάξει να διασφαλίσει τα μετόπισθεν ο Βαλβέρδε.

Οι δύο πλάγιοι μπακ των ερυθρολεύκων θα έχουν σαφή εντολή για πίεση ψηλά αλλά και την ελευθερία να βγαίνουν συχνά στην επίθεση με "όβερλαπ".
 
Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι οι Ορμπάιθ και Μοδέστο, με τον πρώτο να έχει πιο αμυντικό ρόλο αλλά και την ευθύνη να οργανώνει από "χαμηλά" τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, ενώ ο Κορσικανός θα παίξει ελαφρώς πιο μπροστά από τον Βάσκο με την προοπτική να καλύπτει χώρους στον άξονα και να προωθείται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. 
 
Δεξιά στην πτέρυγα θα βρεθεί ο Μιραλάς, αριστερά ο Μόνχε και σε ρόλο επιτελικού θα αγωνιστεί ο Φουστέρ με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.
 
Η ενδεκάδα του ΠΑΟ

Ο Φερέιρα έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα και κυρίως να μην ασχοληθούν καθόλου με τον Γιάχο, αφού έτσι θα χάσουν την συγκέντρωσή τους, κάτι που δεν θέλει να συμβεί σε καμία περίπτωση.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πετυχημένη συνταγή με το 4-4-1-1 με τους Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Σιμάο, έχοντας στα πλάγια τον Ζέκα και τον Κουίνσι. Πιο μπροστά θα παίξουν ο Κλέιτον και ο Λέτο που θα εναλάσσονται στην επιθετική γραμμή.




Tags:  

Στο Παλέρμο η Μπακογιάννη
Στο Παλέρμο η Μπακογιάννη
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μεταβαίνει στο Παλέρμο της Ιταλίας από τις 23 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών-Σουνίου
Θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών-Σουνίου
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμια του αυτοκινήτου του,ένας 60 χρονος χθές στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.
Τιμητική εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Τιμητική εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Οι Εκδόσεις Ακρίτας τιμούν τα είκοσι χρόνια Πατριαρχίας του Πρώτου της Ορθοδοξίας, Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,
και σας καλούν...
Τελευταία Σχόλια