Ελληνικά δάνεια σε τιμή ευκαιρίας

greek 23/11/2011
Σε πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων ενδέχεται να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σε ξένα  fund, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία τους.
 
Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην αγορά, ωστόσο είναι μια ενέργεια που θα απαλάξει τις τράπεζες από τα ανύσπρακτα δάνεια που θα αντικατασταθούν με μετρητά.
 
Μια τέτοια απομόχλευσει των τραπεζών πραγματοποιείται με δυο τρόπους : 
 
-1) Γίνεται διανομή μετοχών που αντιστοιχούν στα ποσά των δανειακών χαρτοφυλακίων.
 
-2) Η ανταλλαγή γίνεται με μετρητά, δηλαδή η τράπεζα στην ουσία "πουλάει" το χαρτοφυλάκιο, σε χαμηλότερη τιμή φυσικά από το σύνολο των δανείων, προκειμένου και το fund να αποκομίσει κέρδος από την διαφορά.
 
Όπως και να 'χει πάντως, οι καταναλωτές δεν πρόκειτε να γλιτώσουν από τις δανειακές τους υποχρεώσεις αλλά ούτε και από τις ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών.
 
 
 
 
 
 




Tags:  

Ο Σημίτης διεκδικεί ιδιωτική παραλία
Ο Σημίτης διεκδικεί ιδιωτική παραλία!
Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει καταθέσει ο Κώστας Σημίτης ώστε να κατοχυρώσει παραλία που βρίσκεται μπροστά από το πολυτελές εξοχικό του.
 
Επεισόδια στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Επεισόδια στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Ένταση σημειώθηκε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα από πολίτες που δεν ήθελαν να πληρώσουν το χαράτσι.Δείτε το video.
Επέστρεψε ο Αδαμίδης
Επέστρεψε ο Αδαμίδης
Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι με σκοπό να μιλήσει με υποψήφιους επενδυτές για την ΠΑΕ ΑΕΚ! Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει από την ΠΑΕ κάτι για το ταξίδι του.
Τελευταία Σχόλια