Τι δήλωσε ο Κ. Σημίτης στη Le Monde

greek 15/11/2011
Με τον τίτλο: "Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε!" η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» δημοσιεύει άρθρο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη
 
''Η Ελλάδα προσχώρησε στη ζώνη του ευρώ με βάση τις επιδόσεις της οι οποίες αξιολογήθηκαν το 1999. Το 2004, ύστερα από εκλογές, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μία αναδρομική αλλαγή των κανόνων που εφαρμόζονταν για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών. Έτσι λοιπόν, σημαντικά ποσά τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν τμήμα των προϋπολογισμών, μετά το 2004 καταγράφηκαν ως δαπάνες της προηγούμενης περιόδου, γεγονός που διόγκωσε τα ελλείμματα της περιόδου εκείνης.Έχουμε αρκετές φορές καταγγείλει αυτήν την απάτη η οποία πυροδοτήθηκε από υπολογισμούς χαμηλής πολιτικής''
 
O πρώην Πρωθυπουργός προσθέτει μάλιστα ότι «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας» καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ.
 
«Ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις» καταλήγει ο κ. Σημίτης.




Tags:  

Δημιουργούνται τάσεις στο ΠΑΣΟΚ
Δημιουργούνται τάσεις στο ΠΑΣΟΚ
Η δεδομένη αλλαγή πολιτικής και η πιθανή αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στο κόμμα σύμφωνα με τους βουλευτές του.
Σφοδρή επίθεση Α.Παπαρήγα σε ΛΑΟΣ
Σφοδρή επίθεση Παπαρήγα σε ΛΑΟΣ
"Ο εκβιαστής δεν υποχωρεί ποτέ. Ο εκβιασμός όμως είναι απέναντι στο λαό που πρέπει να εξεγερθεί",δήλωσε κατά την ομιλία της στην Βουλή η γγ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα.
Ξεκούραστα ο Ολυμπιακός
Ξεκούραστα ο Ολυμπιακός
Χωρίς να «ιδρώσει» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-65 του Περιστερίου στο ΣΕΦ. 
Τελευταία Σχόλια