Η Αθήνα καταδικάζει το ψευδοκράτος

greek 14/11/2011
Κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος, χαρακτηρίζει τη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, πριν από 28 χρόνια, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την αυριανή επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου καθεστώτος. 

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ρητά καταδικάσει τη νομικά άκυρη αυτή ενέργεια και έχει καλέσει όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν, να μην διευκολύνουν ή με οποιοδήποτε τρόπο βοηθήσουν την αποσχιστική οντότητα, τονίζοντας ότι «μέχρι σήμερα, η Τουρκία, δυστυχώς, εξακολουθεί να περιφρονεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να προκαλεί με νέες αποσχιστικές και παράνομες ενέργειες, όπως η πρόσφατη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος».

Υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Κοινός μας στόχος παραμένει η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ».

Αύριο στις 11πμ, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ, στο Υπουργείο Εξωτερικών. 





Tags:  

Μειώνονται οι φρουρές προσωπικοτήτων
Μειώνονται οι φρουρές προσωπικοτήτων
Ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται στην ασφάλεια προσωπικοτήτων θα μειωθεί από 120 σε 94, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός
Αρχίζει σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Τζαζ Λεμεσού
Αρχίζει σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Τζαζ Λεμεσού
Τρεις σημαντικές συναυλίες, καθώς επίσης συζητήσεις, σεμινάρια και άλλες δράσεις περιλαμβάνει στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του το Φεστιβάλ Τζαζ Λεμεσού. 
Στο σκαμνί γυναικολόγος
Στο σκαμνί γυναικολόγος
Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα παραπεμφθεί ο 56χρονος γυναικολόγος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος σχετικά με σωρεία υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης
Τελευταία Σχόλια