Ράλι Ντακάρ: 5η ημέρα

greek 05/1/2012
 Τα ΜΙΝΙ εξακολουθούν να προηγούνται στο ράλι Ντακάρ, το οποίο ολοκλήρωσε το πέρασμά του από την Αργεντινή. Η πέμπτη ημέρα είχε συνολικό μήκος 423 χιλιόμετρα, τα οποία τελικά μειώθηκαν, αφού η βροχή της προηγούμενης νύχτας είχε κάνει ένα μέρος της διαδρομής απροσπέλαστο από τα αυτοκίνητα. Στους αμμόλοφους της Φιαμπάλα όμως αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο Πολωνός Χόλοβζικ, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Έτσι και το τέταρτο από τα πέντε ΜΙΝΙ που συμμετέχουν στον αγώνα κέρδισε μια ειδική διαδρομή, δείχνοντας μια ενδιαφέρουσα… πολυφωνία.
  Στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Στεφάν Πετερανσέλ έχοντας  4΄18΄΄ διαφορά από τον Χόλοβζικ. Το ΜΙΝΙ του Ρόμα συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, 10΄39΄΄ από την κορυφή, ενώ τέταρτος ακολουθεί ο Γκόρντον, ο οποίος με το HUMMER έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο σήμερα. Ακολουθούν οι Ντε Βιλιέρ (ΤΟΥΟΤΑ), Νοβίτσκι (ΜΙΝΙ) και Σόουζα (GREAT WALL). Ο Αλ Ατίγια, ξεκίνησε και πάλι εντυπωσιακά, αλλά έχασε πολύ χρόνο όταν το HUMMER υπερθερμάνθηκε και είναι πλέον όγδοος, έχοντας 50 λεπτά διαφορά από τον Πετερανσέλ. Η διαφορά είναι σημαντική, αλλά με εννέα δύσκολες ημέρες να απομένουν και τα απρόοπτα να παραμονεύουν, όλα μπορούν να συμβούν.
    Στις μοτοσικλέτες ο Ντεπρέ κέρδισε τα δύο λεπτά που έχασε χθες από τον Ρόμα αφήνοντάς τον 9΄51΄΄ πίσω στη γενική κατάταξη. Και όπως γράφαμε και χθες, η διαφορά των δύο αναβατών της ΚΤΜ από τους υπόλοιπους εξακολουθεί να μεγαλώνει αφού ο τρίτος Ρoντρίγκεζ με τη ΥΑΜΑΗΑ είναι 48 λεπτά πίσω από τον Ντεπρέ.
  Στις «γουρούνες» δεν υπήρξαν αλλαγές στην κορυφή με τα ΥΑΗΑΗΑ του Μάφεϊ και των αδελφών Πατρονέλι να προηγούνται, όπως και τα IVECO των Ντε Ρόι, Στέισι και Μπιαζιόν στα φορτηγά.
  Η διαδρομή του έκτου σκέλους αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού μετά το πέρασμα στη Χιλή, που θα γίνει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 4.700 μέτρων, θα ακολουθήσει το σκληρό έδαφος της ερήμου Ατακάμα, το οποίο θα δώσει τη θέση του σε γιγαντιαίους αμμόλοφους καθώς οι συμμετέχοντες θα κατευθύνονται προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. Υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησαν την Πρωτοχρονιά από τις ακτές του Ατλαντικού στην Αργεντινή και μέχρι σήμερα έχουν διανύσει περίπου 3.000 χιλιόμετρα.


Videos






Tags:   dakar rally 2012  

Σε επιφυλακή για πλημμύρες
Σε επιφυλακή για πλημμύρες
Σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες Αν. Μακεδονίας - Θράκης, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.
 
Βόμβες σε δικαστήριο της Μαλαισίας
Βόμβες σε δικαστήριο της Μαλαισίας
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκρήξεις την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας, το οποίο απάλλαξε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης από τις κατηγορίες για σοδομισμό.
Απαισιόδοξη η Άννα Διαμαντοπούλου
Απαισιόδοξη η Άννα Διαμαντοπούλου
"Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν είναι δεδομένη" τόνισε η υπουργός Παιδείας.
 
Τελευταία Σχόλια