Απίστευτα ρεαλιστικό ρομπότ ασθενής

greek 24/11/2011
To Simroid, ένα απίστευτα ρεαλιστικό ρομπότ ασθενής που χρησιμοποιείται για ένα πρόγραμμα οδοντιατρικής εκμάθησης προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007. Ο βαθμός ρεαλισμού ήταν πολύ υψηλός και τότε αλλά είναι ακόμα υψηλότερος στη νέα έκδοση που παρουσιάστηκε στο Τόκιο πριν από λίγες μέρες.

Η βασική ιδέα είναι ότι το Simroid εξομοιώνει έναν ασθενή κατά τη διάρκεια ενός οδοντιατρικού τσεκάπ με ρεαλιστικές κινήσεις και ομιλία. Ο ρεαλισμός είναι τόσο μεγάλος που το ρομπότ ξεροκαταπίνει κατά τη διάρκεια της εξέτασης και αντιδρά όταν ο γιατρός κατά λάθος το ακουμπάει σε “απαγορευμένα” σημεία του σώματος.
Δύο κάμερες καταγράφουν τη διαδικασία ώστε στο τέλος να είναι δυνατή η αξιολόγηση της επίδοσης των φοιτητών.

Ο καθηγητής Hamura από την Ιατρική Σχολή εξηγεί: “Η πρώτη βελτίωση που κάναμε είναι η αναγνώριση φωνής που διαθέτει πλέον το ρομπότ. Πλέον όταν του μιλάς αυτό αντιδρά με κινήσεις. Υπάρχουν ακόμα αισθητήρες μέσα και γύρω από το στόμα. Έτσι, για παράδειγμα αν κάτι είναι οδυνηρό ή δυσάρεστο, το ρομπότ θα αντιδράσει. Μια ακόμα βελτίωση είναι το δέρμα. Ο ασθενής πρέπει να ανοίγει πολύ το στόμα του και αν το δέρμα είναι από σιλικόνη μπορεί να σκιστεί. Έτσι χρησιμοποιήσαμε ένα διαφορετικό υλικό το οποίο δεν σκίζεται ακόμα και όταν τεντώσει πολύ ή έρθει σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα.”

Η νέα έκδοση μιλάει δύο γλώσσες (Αγγλικά και Ιαπωνικά) που σημαίνει ότι το Simroid θα μπορεί να πωληθεί στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με το εκπληκτικό Simroid:


Videos







"Απαράδεκτο το σχέδιο συμπερασμάτων για Τουρκία"
Αντιδράσεις για τις Τουρκικές απειλές
Επιδίωξη  της Λευκωσίας να αναφερθούν οι απειλές της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. 
 
 
Επανεκλογή της Κύπρου στο ΔΝΟ
Επανεκλογή της Κύπρου στο ΔΝΟ
Η Κύπρος επανεξελέγη για 13η συνεχή φορά μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού , κατά τη διάρκεια εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στο Λονδίνο στα πλαίσια της 27ης Τακτικής Συνόδου της Συνέλευσης του Οργανισμού.
Κλοπή οικοδομικών υλικών
Κλοπή οικοδομικών υλικών
Οικοδομικά εργαλεία, μεταλλικές σωλήνες κτλ, συνολικής αξίας 35,500 ευρώ καταγγέλθηκε ότι εκλάπησαν από περιφραγμένο κτήμα στη Λευκωσία.
Τελευταία Σχόλια