Παλαιός Παντελεήμονας

greek 08/1/2012
Ο Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας είναι ένας παραδοσιακός, πετρόκτιστος οικισμός, γνωστός για τις ομορφιές του , καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα .Βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου και μπορεί να προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα σε όποιον θελήσει να τον επισκεφθεί.
 
Xτισμένος στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου σε υψόμετρο 500μ. σε απόσταση αναπνοής από την Θεσσαλονίκη, ο Παλαιός Παντελεήμονας τα τελευταία χρόνια έχει μια εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη (ξενώνες,ξενοδοχεία,ταβέρνες,εστιατόρια). Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως ορειβατική ποδηλασία, πεζοπορία, αναρρίχηση.
 
Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς. Η διαδρομή προς τον οικισμό και στη γύρω περιοχή σας καλεί να χαρείτε από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου.
 
Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της υπάρχει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια με καλό φαγητό.
 
Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μπορείτε να θαυμάσετε αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικά καταστήματα που διαθέτουν παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης. Ο επισκέπτης θα νιώσει απόλυτη ηρεμία ενώ παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να κάνει περιηγήσεις σε μονοπάτια και να απόλαυσει το πράσινο.
 
Οδικά με αυτοκίνητο ο Παλαιός Παντελεήμονας απέχει 400χλμ. από την Αθήνα και 110χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Θα φτάσετε μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και θα βγείτε στην έξοδο του Νέου Παντελεήμονα. Από εκεί σε απόσταση 5 χλμ. από την Εθνική οδό, περνώντας μέσα από τον Νέο Παντελεήμονα θα συναντήσετε τον Παλαιό Παντελεήμονα.
touristorama.com




Tags:  

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων
Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων
Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου. 
Δολοφονήθηκε ιερέας στον Άγιο Παντελεήμονα
Δολοφονήθηκε ιερέας στον Άγιο Παντελεήμονα
Δολοφονημένος βρέθηκε 83χρονος ιερέας, τα ξημερώματα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος, στην οδό Κοδριγκτώνος 40, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Αισιοδοξία για τις εμπορευματικές μεταφορές
Αισιοδοξία για τις εμπορευματικές μεταφορές
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης των εμπορευματικών μεταφορών μετά την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης.
Τελευταία Σχόλια