Οδηγός χαλάρωσης!

greek 18/11/2011
Με το ξυπνητήρι να σημαίνει έγερση, την κίνηση στους δρόμους, τα ανεπαρκή οικονομικά, οι ατελείωτες υποχρεώσεις και άλλοι πολλοί λόγοι είναι αιτίες που σε φθάνουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  
Όμως, μια συνεχής κατάσταση στρεσαρίσματος δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ποιότητα ζωής. Ώστόσο υπάρχουν ορισμένες απλές τεχνικές που προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.
 
1. Γλυκειά χημεία: Η σοκολάτα περιέχει μικρές ποσότητες φαινυλαιθυλαμίνης, συστατικό που έχει τη δύναμη να καταστέλλει το στρες, να διεγείρει τον εγκέφαλο και να προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
 
2. Ατμόσφαιρα: Οι χαλαρωτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι θαυματουργές, γι΄αυτό ενδείκνυται για τις περιπτώσεις αυπνίας. 
 
3. Πάρε βαθιά αναπνοή: Εάν έχεις φτάσει στα όρια σου και είσαι έτοιμη να εκραγείς, σταμάτησε για δευτερόλεπτα εισέπνευσε από την μύτη και εξέπνευσε τον αέρα, αργά, από το στόμα.
 
4. "Μικρή" απόδραση: Όταν νιώθεις πιεσμένη, κλείσε τα μάτια και ταξίδεψε σε ένα μέρος ή σε μία κατάσταση που σε χαλαρώνει. 
 
5. Η δύναμη της άρνησης: Είναι δύσκολο όσο και λυτρωτικό. Κατηγορώντας τον ευατό σου γιατί ανέλαβες (ξανά) κάτι που δεν ήθελες, βρες την δύναμη να πεις Όχι.
 




Tags:  

Ξεκούραστα ο ΠΑΟΚ
Ξεκούραστα ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες έπειτα από πέντε στείρες αγωνιστικές, επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Από το ξεκίνημα «στράβωσε» το ματς για τους Αγρινιώτες που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 5’.
Ημερίδα για την επιθετική συμπεριφορά των νέων
Ημερίδα για την επιθετική συμπεριφορά των νέων
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Επιθετική Συμπεριφορά και Συγκρούσεις σε παιδιά και εφήβους».
Με εκπτώσεις από 1.880- 4.500 ευρώ προσφέρονται τα RENAULT και τα DACIA.
Χειμερινές προσφορές RENAULT-DACIA
Με εκπτώσεις από 1.880- 4.500 ευρώ προσφέρονται τα RENAULT και τα DACIA.
Τελευταία Σχόλια