Ενημέρωση Σαμαρά σε Μαρτένς

greek 21/11/2011
 
Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Στην επιστολή, ο κ. Σαμαράς ενημερώνει τους ομολόγους του ΕΛΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου που οδήγησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ακολούθως δηλώνει ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στην οποία "συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές".
 
Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα εκτονώσουν την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους και συμφωνεί με "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
 





Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
Ακολουθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Αντικείμενο της συζήτησης η χρονική θητεία της κυβέρνησης.
 
Το σκότωσαν για εκδίκηση
Το σκότωσαν για εκδίκηση
Θύμα συμβολαίου θανάτου έπεσε το τρίχρονο παιδί που δολοφονήθηκε μαζί με τον πατέρα του, στα τέλη Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα.
Όπισθεν ολοταχώς... για τις επικουρικές!
Ένα βήμα πίσω για τις επικουρικές
Χωρίς οριστικές αποφάσεις για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ολοκληρώθηκε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Τελευταία Σχόλια