Διαχειριστικός έλεγχος στην ανακύκλωση

greek 16/11/2011
Αρχίζει  οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στα δέκα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, που έχουν συνολικό τζίρο περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο έλεγχος αρχίζει από τα δύο συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών. Πρόκειται για την  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το γνωστό σύστημα των «μπλε κάδων», με ετήσιο τζίρο 25 εκατομμυρίων ευρώ και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση με ετήσιο τζίρο 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα επεκταθεί σταδιακά και στα άλλα οκτώ ενεργά συστήματα.  Την απόφαση αυτή πήρε το υπουργείο Περιβάλλοντος και υλοποίει ο φορέας που εποπτεύει τα συστήματα. Είναι  ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), που έχει κινήσει τις διαδικασίες επιλογής ελεγκτικών οίκων εγνωσμένου κύρους. Για τους στόχους του ελέγχου το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι: 
-«Tο πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε στρατηγική για την προώθηση της ανακύκλωσης είναι η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος μέτρησης των ποσοτήτων ανακυκλούμενων υλικών. Οι έλεγχοι αυτοί θα επεκταθούν σε όλα τα συστήματα. Χωρίς έλεγχο των συστημάτων και των παραγωγών αποβλήτων και την επιβολή, όπου απαιτείται, κυρώσεων δεν μπορεί η ανακύκλωση να αναπτυχθεί μέσα σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον. Η πολιτεία θα διασφαλίσει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος ποιοτικά και ποσοτικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί, κατά το δυνατό, περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου». 
 
 
 




Tags:  

101 του ΠΑΣΟΚ κατά Παπαδήμου
101 του ΠΑΣΟΚ κατά Παπαδήμου
Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο και  εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου
"Κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή"
"Κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή"
Για το συγκεκριμένο έργο που έχει να επιτελέσει η νέα κυβέρνηση μίλησε ο  υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.
"Περιμένουμε πρωτοβουλία"
"Περιμένουμε πρωτοβουλία"
Ακούστε τι δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 περί πρωτοβουλίας για να ανοιχτεί διάλογος.
Τελευταία Σχόλια