Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

greek 14/11/2011
Δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου από το Βήμα της Βουλής.
"Οι σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Πρέπει να πουμε την αλήθεια για το που βρισκόμαστε και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στις δικές μας δυνάμεις. Η δημοσιονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση εμπιστοσύνης. Το έλλειμμα μειώθηκε από 15,7 σε 10,6 του ΑΕΠ κι εκτιμάται ότι θα περιοριστεί περαιτέρω στο 9 %.
Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι Έλληνες πολίτες δυσανασχετούν και αγανακτούν. Για να συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσης είναι αναγκαία η περαιτέρω χρηματική στήριξη της Ελλάδας από το ΔΝΤ και νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής εφαρμογής . 
Παρά τη σημαντική πρόοδο η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση καλείταν να εγγυηθεί τις δεσμεύσεις της χώρας.
Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω τέτοια αποστολή. Αυτό το νόημα έχει και η ψήφος εμπιστοσύνης.Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ.Η χώρα μπορεί να σωθεί .Από εμάς εξαρτάται. Θα εκτελώ τα καθήκοντα μου με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της χώρας.
 




Tags:  

Κατάληψη του Θεάτρου "Εμπρός" από την Κίνηση Μαβίλη
Κατάληψη του Θεάτρου "Εμπρός" από την Κίνηση Μαβίλη
Στην κατάληψη του ιστορικού θεατρικού χώρου "Εμπρός" , με σκοπό την "ενεργοποίησή" του, προχώρησε η Κίνηση Μαβίλη.
Επιμένει για έγγραφες δεσμεύσεις η Κομισιόν
Επιμένει για δεσμεύσεις η Κομισιόν
Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η Ευρωζώνη σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.
Εθελοντική αιμοδοσία στη Λήμνο
Εθελοντική αιμοδοσία στη Λήμνο
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου «Άγιος Παντελεήμων», διοργανώνει στις 17, 18 και 19 Νοεμβρίου τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας.
 
 
Τελευταία Σχόλια