Παραπληροφορούν την κοινή γνώμη

greek 14/11/2011
Αδικες, είπε ότι είναι, οι επικρίσεις κατά της τ/κ ηγεσίας μετά την πρόσφατη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο εκπρόσωπος τύπου της «προεδρίας» Οσμάν Ερτούγ.

Σε γραπτή του δήλωση, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ανέφερε ότι οι επικρίσεις αυτές έχουν μετατραπεί σε προσωπικές επιθέσεις τόσο κατά του Ντερβίς Ερογλου όσο και του συμβούλου του Κουντρέντ Οζερσάι και αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

«Η τ/κ πλευρά δεν έκανε ποτέ οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και εργασία πίσω από την πλάτη του ‘λαού’. Μια πιθανή συμφωνία στο Κυπριακό θα τεθεί σε δημοψήφισμα ενώπιον του ‘λαού’ για έγκριση». Αναφερόμενος στις επικρίσεις του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος ότι τα πρακτικά της πρόσφατης τριμερούς συνάντησης της Νέας Υόρκης δεν στάληκαν στη «βουλή», ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι ένα 30σέλιδο πρακτικό που αφορά το πρώτο σκέλος της συνάντησης, καθώς και ένα 20σέλιδο πρακτικό που αφορά το δεύτερο μέρος, στάληκαν στη «βουλή» για ενημέρωση στις 10 και 11 Νοεμβρίου αντίστοιχα. 

Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της ολοκλήρωσης της συνάντησης της Νέας Υόρκης στις 30-31 Οκτωβρίου και της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2012, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους Τουρκοκύπριους όσο και για τους Ελληνοκύπριους. 

Το διάστημα αυτό, είπε, πρέπει οπωσδήποτε να λήξει με επιτυχία και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό. Για να γίνει όμως αυτό κατορθωτό, πρόσθεσε, πρέπει οι δύο ηγέτες να έχουν συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης και να καταθέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών εποικοδομητικές προτάσεις στα πλαίσια των παραμέτρων που δημιουργήθηκαν στα τόσα χρόνια που διαρκεί το Κυπριακό. 

«Φαίνεται καθαρά ότι οι δύο ηγέτες δεν έχουν αξιολογήσει σωστά τα όσα έχουν διαδραματιστεί από τις μέχρι σήμερα συνομιλίες. Τόσο ο Ντερβίς Έρογλου όσο και ο Δημήτρης Χριστόφιας γενικά δείχνουν να διατηρούν τις αρχικές τους θέσεις και να επιμένουν να παραμένουν μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια συμβιβασμού», κατέληξε.





Tags:  

Στην 4η θέση η Κύπρος στην χρήση κοκαίνης
Στην 4η θέση η Κύπρος στην χρήση κοκαίνης
Τεράστια ανησυχία προκάλεσε στην Κύπρο έρευνα του ευρωπαϊκού οργανισμού για την παρακολούθηση των ναρκωτικών και της τοξικομανίας.
Κρασί και λάμψη δοντιών
Κρασί και λάμψη δοντιών
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρωστικές ουσίες σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, δίνουν σχεδόν αμέσως μια σκούρα απόχρωση στα δόντια σας αλλά και τα χείλη σας.
Προκλητικό μήνυμα Γκιούλ
Προκλητικό μήνυμα Γκιούλ
Η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στα «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα!
Τελευταία Σχόλια