Αιθέρια έλαια!

greek 16/11/2011
Τα χρησιμοποιούμε στη δημιουργία αρωμάτων, στα προϊόντα φροντίδας του σώματος, χειροποίητων σαπουνιών, στα άλατα λουτρών, στη δημιουργία φαρμάκων και στην αρωματοθεραπεία. Χρησιμοποιώντας τα μπορούμε να αρωματίσουμε το χώρο μας, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμούμαι μαζί με νερό σε μία ειδική συσκευή καύσης. Μπορούμε να κάνουμε εισπνοές, βάζοντας σε ένα μπόλ με ζεστό νερό μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας και εισπνέοντας αυτό θα διεισδύσει στον οργανισμό μας και θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, της χαλάρωσης ή της διέγερσης. Μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες στο νερό την ώρα του μπάνιου μας. Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στο μασάζ , αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της χημικής τους σύνθεσης, απορροφιούνται μέσω του δέρματος και μας χαρίζουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Η διάρκεια ζωής κάθε αιθέριου ελαίου συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που φυλάσσεται, σε μπουκαλάκι γυάλινο και σκουρόχρωμο και μακριά απο τον ήλιο.    
 
Ώστόσο, χρειάζεται κάποια προσοχή ως προς την χρήση τους διότι είναι ιδιαίτερα όξινα, μπορούν να δημιουργήσουν κοκκινίλες, εξανθήματα, έως και πληγές αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα αδιάλυτα. Γι’ αυτό όταν πρόκειται να έρθουν σε επαφή με το δέρμα μας πρέπει να τα αραιώνουμε με ένα ουδέτερο λάδι (λάδι βάσης, π.χ. αμυγδαλέλαιο).
 
 




Tags:  

Έφαγε ..πακέτο ο Χαϊκάλης
Έφαγε ..πακέτο ο Χαϊκάλης
Αποστολέας είναι μια 70χρονη θαυμάστριά του, χήρα και χωρίς παιδιά, που επιτέλους βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει στον δημοφιλή ηθοποιό την αγάπη της
Συνάντηση Παπανδρέου Τρόικας
Συνάντηση Παπανδρέου Τρόικας
Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος αλλά και με τους εκπροσώπους της Τρόικας θα έχει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου.
Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους των Πρυτάνεων
Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους των Πρυτάνεων
Αντικείμενο συζήτησης, η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο στα Πανεπιστήμια 
Τελευταία Σχόλια