Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Νιγηρία

greek 07/1/2012

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Ποτίσκουμ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, εγκαταλείπουν σήμερα τα σπίτια τους μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με κατοίκους και την αστυνομία.
   
"Σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στους άνδρες μας και τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια της νύχτας", δήλωσε ο Λαουάν Τάνκο, επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.

   
Από αυτές "προκλήθηκαν θάνατοι και τραυματισμοί", προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει έναν πιο ακριβή απολογισμό.

   
"Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε στοιχεία, καθώς ακόμη ερευνούμε και κάνουμε τον απολογισμό" των θυμάτων, σημείωσε.

   
Παράλληλα κάτοικοι των συνοικιών που βρίσκονται κοντά στο αστυνομικό τμήμα που δέχθηκε επίθεση από τους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας δήλωσαν σήμερα ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι επιδρομές των στρατιωτικών στη ζώνη. Αυτοί έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια φίλων και συγγενών.

   
Η πόλη Ποτίσκουμ είναι μία από τις ζώνες που τέθηκαν πριν από μία εβδομάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν.
 




Tags:   νιγηρια  

Τροφές για όμορφα μαλλιά!
Τροφές για όμορφα μαλλιά!
•Το κρέας και τα θαλασσινά προσφέρουν στον  οργανισμό ψευδάργυρο, χαλκό, Ω-3 λιπαρά οξέα και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη σωστή ανακύκλωση της τρίχας.
Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη
Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη
Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη, από την οποία αφαίρεσαν δύο έργα τέχνης.
Σε 17χρονη μαθήτρια ανήκε το πτώμα στο παλάτι
Σε 17χρονη μαθήτρια ανήκε το πτώμα στο παλάτι
Σε μία 17χρονη μαθήτρια από τη Λετονία ανήκει τελικά το πτώμα που βρέθηκε την Πρωτοχρονιά στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαμ.
 
Τελευταία Σχόλια