Οργασμός πρασίνου στο Δήμο Λάρνακας

greek 06/1/2012
Ο Δήμος Λάρνακας έχει θέσει ως στόχο το τελευταίο διάστημα την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με το σχεδιασμό και κατασκευή πάρκων σε διάφορες περιοχές της πόλης, καθώς και χώρους πρασίνου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχιτέκτονας του Δήμου Γιώργος Θεοκλή ανέφερε ότι «ο Δήμος Λάρνακας κάνει μεγάλη προσπάθεια διαμόρφωσης και τοπιοτέχνησης των τοπικών πάρκων και δημόσιων χώρων πρασίνου τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζοντας διάφορες δυσκολίες λόγω των πολλών αδιαμόρφωτων τέτοιων χώρων αλλά και των περιορισμένων οικονομικών πόρων».
 
Πρόσθεσε ότι «παρά τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν έχουν επιτευχθεί πολλά με προγραμματισμό ώστε σταδιακά να εξυπηρετηθούν όλες οι ενορίες και οι προσφυγικοί συνοικισμοί».
 
Τα τελευταία χρόνια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πάρκα και χώροι πρασίνου στις οδούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Καλύμνου, Βούλας, Καλαμάτας, Κίτσου Τζαβέλλα, Μερώπης, Καντάρας, Πιαλέ Πασά, Τελαμώνος, Γιγάντων, Αποστόλου Λουκά, Εδέσσης, Σπυρίδωνα Τρικούπη, Προμαχώνος, Δημητρίου Κουτουμάνου, Σιοπέν, Λούθερ Κιγκ, Ηλυσίων Πεδίων, Παναγιώτη Κανελλοπούλου, 1ης Απριλίου και Βηθλεέμ, Κυβέλης και Δάφνιδος, Ίριδος.
 
Επίσης, έγιναν χώροι πρασίνου στους προσφυγικούς συνοικισμούς στις οδούς Ραφαήλ Σάντη, Ριζοκαρπάσου, Αγίου Χρυσοστόμου, Αγίου Ελευθερίου, Κασπίων Πυλών, Σειρίου, Αγίου Γεωργίου, Μαραθοβουνίου, Τρικώμου Φιλομήλας, Πατρικίου, Λύσης Τρικώμου, Μοιρών, Βουκεφαλίας. Οι συγκεκριμένοι χώροι περιλαμβάνουν ελεύθερους χώρους φύτευσης, πλακόστρωτους πεζόδρομους, πλακόστρωτα καθιστικά, παιχνιδότοπους, ειδικές τοπιοτεχνήσεις, χώρους άθλησης και φωταγώγηση.
 
Σύμφωνα με τον κ. Θεοκλή, «τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου είναι κεφάλαιο που καθορίζεται στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, το οποίο προνοεί σταδιακή συγκρότηση ενός οργανωμένου και ιεραρχημένου συστήματος ελεύθερων χώρων πρασίνου διαφόρων μεγεθών και τύπων που να δίνει τη δυνατότητα για ξεκούραση, ψυχαγωγία και αναψυχή και να συμβάλλει στην αναβάθμιση και εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, το σύστημα αυτό στοχεύει στη διασφάλιση ισορροπίας ανάμεσα σε δομημένες και μη δομημένες επιφάνειες» ανέφερε.
 
Εξήγησε, επίσης, ότι «τα πάρκα χωρίζονται σε Αστικά Πάρκα, τα οποία προορίζονται να εξυπηρετούν το σύνολο των κατοίκων της πόλης και των γύρω κοινοτήτων και σε τοπικά πάρκα και δημόσιους χώρους πρασίνου τα οποία εξυπηρετούν τις περιοχές κατοικίας έχοντας χαρακτήρα περιβαλλοντικών πνευμόνων. Οι σημαντικοί χώροι στην περιοχή της Λάρνακας είναι γύρω από την Αλυκή / Τεκκέ και το άλσος της «Ριζοελιάς» .
 
Ανέφερε ακόμα ότι οι χώροι πρασίνου και τα πάρκα «που εξυπηρετούν όλες τις ηλικίες περιλαμβάνουν ελεύθερους χώρους φύτευσης, πλακόστρωτους πεζόδρομους, πλακόστρωτα καθιστικά, ορισμένα από τα οποία είναι καλυμμένα με κατάλληλα για δημόσιους χώρους σκέπαστρα, παιγνιδότοπους, ειδικές τοπιοτεχνήσεις, χώρους άθλησης και φωταγώγηση.
 
Στους διαμορφωμένους χώρους έχουν φυτευθεί κυρίως δέντρα σκίασης και έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, κάλαθοι σκυβάλων και παιχνίδια που τηρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας των παιδιών», κατέληξε. 




Tags:  

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρνακα
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρνακα
Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα ο εορτασμός των Θεοφανείων που ξεκίνησε με Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.
Μέτρα στήριξης της απασχόλησης
Μέτρα στήριξης της απασχόλησης
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επεξεργάζεται περαιτέρω μέτρα για στήριξη της απασχόλησης ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
 
Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Ο κυβερνητικός κκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Τελευταία Σχόλια