Τι διάρκεια έχουν οι κολόνιες

greek 16/11/2011
Η κολόνια είναι το αγαπημένο κομμάτι από την διαδικασία της ομορφιάς, όπως των γυναικών, έτσι και των ανδρών. Η κολόνια έχει την δυνατότητα να αφήσει ένα αξέχαστο και μυστηριώδες σημείωμα. Το άρωμα μπορεί να έχει διαφορετική διάρκεια, είτε μεγαλύτερη, είτε μικρότερη. Η διάρκεια του εξαρτάται από την αναλογία της σύνθεσης του αρώματος, του νερού και του οινοπνεύματος. Εδώ θα σας εξηγήσουμε πώς οι διαφορετικές αναλογίες έχουν διαφορετική διάρκεια και γιατί κάποιες κολόνιες είναι πιο ακριβές και άλλες πιο φτηνές (στην ευρωπαϊκή αγορά):
 
Parfum ή Perfume
Η κολόνια έχει μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιο έντονη. Λόγω αυτού είναι πιο ακριβή και πωλείται σε μικρό φιαλίδιο, που δεν περιέχει παραπάνω από 15 ml αρωματικού υγρού. Η αρωματική σύνθεση είναι 20-30% και για αυτήν ακριβώς χρησιμοποιούνται οι πιο ακριβές φυσικές αρωματικές ουσίες.
 
Eau de Parfum ή Parfum de Toilette
Είναι στην δεύτερη θέση όσον αφορά το έντονο άρωμα και την διάρκεια του. Η αρωματική σύνθεση είναι 15-25 %.

Eau de Toilette
Το Eau de Toilette για γυναίκες η αρωματική σύνθεση είναι 10-20 % και για τους άνδρες 6-12%. Βρίσκεται στην τρίτη θέση όσον αφορά το έντονο άρωμα.

 

Eau de Cologne
Το Eau de Cologne βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης όσον αφορά το έντονο άρωμα. Έχει μικρότερη διάρκεια, επειδή το άρωμα είναι πιο ελαφρύ και συνήθως υπάρχει στα καλλυντικά προϊόντα των ανδρών.

 
Ετικέτες
Σε μερικές ετικέτες υπάρχει μια  ένδειξη Spray, Vaporisateur ή Atomiseur. Αυτό σημαίνει, ότι το φιαλίδιο περιέχει πεπιεσμένο αέριο και εφαρμόζεται με ψεκασμό. Εδώ το άρωμα δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα και για αυτό το λόγο έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
 

Σε περίπτωση που στην ετικέτα υπάρχει η επιγραφή Natural Spray, αυτό σημαίνει, ότι το φιαλίδιο είναι με ψεκαστήρα, χωρίς να περιέχει αέριο.

 
 
Πηγή: omorfia.org




Tags:  

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη
Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη
Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή ο Μίκης Θεοδωράκης.
 
Στο 1,77 δισ. ευρώ έφθασαν τα "φέσια" στην αγορά
Στο 1,77 δισ. ευρώ έφθασαν τα "φέσια" στην αγορά
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές και οι ακάλυπτες επιταγές προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ στο 10μηνο.
Ηλικιωμένος έκλεψε κοσμήματα αξίας 7.500 ευρώ!
Ηλικιωμένος έκλεψε κοσμήματα αξίας 7.500 ευρώ!
Ο ηλικωμένος έκλεψε ένα κινητό και χρυσαφικά από ένα κοσμηματοπωλείο της πόλης. Ο ιδιοκτήτης τον αντιλήφθηκε, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον 71χρονο
Τελευταία Σχόλια