Στην Πάφο τα αεροσκάφη λόγων καιρικών συνθηκών

greek 14/11/2011
Συνολικά έξι αεροσκάφη αναγκάστηκαν, μέχρι στιγμής, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν από το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, να κάνουν εκτροπή και να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάφου. 

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «έξι συνολικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα στο διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου. Οι έξι πτήσεις προέρχονταν από Βηρυτό, Λονδίνο, Βιέννη, Θεσσαλονίκη και δύο πτήσεις από Αθήνα». 

Πρόσθεσε ότι «στις πλείστες των περιπτώσεων οι αερογραμμές έχουν ήδη διευθετήσει τη μεταφορά των επιβατών τους από το αεροδρόμιο της Πάφου στη Λάρνακα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ασπρής είπε ότι «το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας δεν είναι κλειστό» και εξήγησε ότι για να λεχθεί ότι ένα αεροδρόμιο είναι κλειστό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται καθόλου πτήσεις, δηλαδή ούτε αναχωρήσεις ούτε αφίξεις. 

Σημείωσε ότι πραγματοποιούνται αναχωρήσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

«Ο λόγος που παρατηρείται το πρόβλημα με τις αφίξεις των αεροσκαφών είναι η φορά των ανέμων που δημιουργείται στην περιοχή, η οποία είναι πλευρική, και έχει ως αποτέλεσμα την ώρα που το αεροσκάφος είναι έτοιμο για προσγείωση, να προκαλείται αστάθεια στην πορεία του», εξήγησε. 

Είπε ακόμα ότι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλες εκτροπές αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της νύχτας από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάφου. Αυτό, είπε, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες αλλά δεν αποκλείεται. 

Ανέφερε ακόμα ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports παρακολουθεί την κατάσταση και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου. 

Εν τω μεταξύ αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δρόμος Κιτίου - Μαζωτού κατέστη επικίνδυνος λόγω αύξησης της στάθμης του ποταμού Πούζη και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 





Tags:  

Συνάντηση Χριστόφια με τον Κενυάτη αντιπρόεδρο
Συνάντηση Χριστόφια με τον Κενυάτη αντιπρόεδρο
Ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εσωτερικών της Κένυας.
''Κανένας δεν είναι ανώτερος έναντι του άλλου''
"Υπάρχουν επιλογές"
Οι Τ/κ αγωνίζονται για την εξεύρεση λύσης, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε υπάρχουν άλλες επιλογές, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.
Κρασί και λάμψη δοντιών
Κρασί και λάμψη δοντιών
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρωστικές ουσίες σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, δίνουν σχεδόν αμέσως μια σκούρα απόχρωση στα δόντια σας αλλά και τα χείλη σας.
Τελευταία Σχόλια