"Ταραχοποιός η Αμερική"

greek 07/1/2012

Μια επίσημη εφημερίδα της Κίνας κλιμάκωσε σήμερα την κριτική που ασκείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο τους στρατηγικό δόγμα, που επικεντρώνεται στην Ασία, χαρακτηρίζοντας την Ουάσινγκτον έναν "ταραχοποιό" ο οποίος ευθύνεται για τις εντάσεις στην περιφέρεια.
   
Σχετικό άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στην διεθνή έκδοση της εφημερίδας People's Daily αντηχεί τη χθεσινή οργισμένη τοποθέτηση της εφημερίδας Global Times μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ουάσινγκτον θα επεκτείνει περαιτέρω τη στρατιωτική της παρουσία στην Ασία.

  
Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας είναι μια σαφής ένδειξη της σημασίας που δίνει η Ουάσινγκτον στην Ασία. Αναλυτές πάντως υποστηρίζουν ότι η Κίνα δεν έχει τίποτε να φοβάται από τη νέα αμερικανική στρατηγική.

   
Στο κείμενο ο υποναύαρχος Γιανγκ Γι τονίζει ότι είναι "σαφές πως η νέα αμυντική στρατηγική έχει στόχο την Κίνα και το Ιράν".

   
"Αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να τονίζουν το 2009 την 'επιστροφή τους στην Ασία', έχει συμβεί μια πλειάδα γεγονότων που απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια, οι εντάσεις στην περιοχή διαδέχονται η μια την άλλη", ανέφερε ο υποναύαρχος στο σχόλιό του, το οποίο δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της Λαϊκής Ημερησίας.

   
"Οποιοσδήποτε έχει έστω υποψία στρατηγικής στο μυαλό του μπορεί εύκολα να δει ποιος είναι ο 'προστάτης' της περιοχής και ποιος είναι ο 'ταραχοποιός' για την ασφάλεια της περιφέρειας", πρόσθεσε.

   
Τα σχόλια στην διεθνή έκδοση της εφημερίδας -την σχετικά χαμηλής κυκλοφορίας αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας-επισήμου οργάνου του ΚΚ Κίνας- δεν εκφράζουν απαραιτήτως την επίσημη πολιτική του Πεκίνου, πάντως γενικά αντανακλούν τις σκέψεις ενός μέρους τουλάχιστον της κινεζικής ηγεσίας.

 




Tags:   Κίνα , ΗΠΑ  

Η λεοπάρδαλη του πήρε το σκαλπ!
Η λεοπάρδαλη του πήρε το σκαλπ!
Επίθεση από λεοπάρδαλη δέχθηκαν τέσσερις άνθρωποι στην πόλη Guawahati της Ινδίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.
 
Δε θα ξεχαστεί...
Δε θα ξεχαστεί...
Η τραγωδία στο Μαρί δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δηλώνει η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.
 
Συνεργάτης πρώην υπουργού στο κύκλωμα
Συνεργάτης πρώην υπουργού στο κύκλωμα
Σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης πρώην υπουργού εστιάζεται η εισαγγελική έρευνα για το πάρτι εκατομμυρίων που φέρεται να είχαν οργανώσει εφοριακοί.
 
Τελευταία Σχόλια