Ράλι Ντακάρ: 6η ημέρα

greek 07/1/2012
  Οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το έκτο σκέλος του ράλι Ντακάρ. Γιατί μπορεί πριν δύο ημέρες ο καύσωνας, λόγω του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, να ταλαιπώρησε τους συμμετέχοντες, χθες όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η βροχόπτωση και το χιόνι στην οροσειρά των Άνδεων έκλεισε το συνοριακό πέρασμα του Πάσο ντε Σαν Φραντσίσκο από όπου θα γινόταν η είσοδος από την Αργεντινή στη Χιλή. Έτσι, για λόγους ασφάλειας οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρωθεί η χρονομετρημένη διαδρομή. Άλλωστε, άνθρωποι και μηχανές θα έπρεπε σε θερμοκρασίες -8 βαθμών, από τα 4.700 μέτρα υψόμετρο να αρχίσουν την κάθοδο στη Χιλή σε δύσβατους, λασπωμένους και χιονισμένους δρόμους. Για να αποφευχθεί μάλιστα το πέρασμα από την περιοχή που πλήττεται από την κακοκαιρία, βρέθηκε μια νέα διαδρομή, πιο βόρεια, η οποία ανάγκασε τους συμμετέχοντες να διανύσουν περίπου 200 επιπλέον χιλιόμετρα από τα 641 που περιλάμβανε το πρόγραμμα της ημέρας.
  Σε κονβόι λοιπόν και χωρίς το άγχος του χρονομέτρου άρχισαν να φτάνουν στο Κοπιάπο στη Χιλή τα 125 αυτοκίνητα, οι 130 μοτοσικλέτες, οι 21 «γουρούνες» και τα 71 φορτηγά που συνεχίζουν τον αγώνα, ενώ μετά από πέντε ημέρες έχουν εγκαταλείψει ήδη 92 συμμετέχοντες.
  Υπενθυμίζουμε ότι στα αυτοκίνητα προηγείται ο Πετερανσέλ με ΜΙΝΙ και στις μοτοσικλέτες ο Ντεπρέ με ΚΤΜ.




Tags:   dakar rally 2012  

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη
Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη
Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Οι αλλαγές με το νέο φορολογικό σύστημα
Οι αλλαγές με το νέο φορολογικό σύστημα
Αλλαγές στον υπολογισμό των λογιστικών διαφορών των επιχειρήσεων, αλλά και ένα νέο σύστημα επιστροφής φόρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
 
Καλά στην υγεία του το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου
Καλά στην υγεία του το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ και το δεξαμενόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο σε σημείο, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ναυαγοσωστικά του Λιμενικού Σώματος. 
Τελευταία Σχόλια