Πανικός από τα κύματα!

greek 07/1/2012
 
Πλημμυρικά φαινόμενα στις παραλιακές περιοχές των Ιτεών της Πάτρας και του Ρίου, προκάλεσε ο έντονος κυματισμός στον Πατραϊκό κόλπο, που είχε ως αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά.
   
Η αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τους παραλιακούς δρόμους, έως ότου υποχωρήσει το νερό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η θάλασσα «εισέβαλε» και σε οικήματα. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, παρασύρθηκαν αλιευτικά σκάφη στην ιχθυόσκαλα, καθώς και σκάφη στη μαρίνα της Πάτρας. Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν, ενώ καταγράφηκαν και ζημιές σε στέγες σπιτιών.

   
Σχετικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, κλειστές εξακολουθούν να παραμένουν, λόγω των δυνατών ανέμων, οι πορθμειακές γραμμές Πάτρας - Κεφαλονιάς, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης - Κεφαλονιάς, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου.

   
Εξάλλου, οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αχαΐα, δεν έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Καλάβρυτα. 
 





Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία
Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες και οι έντονοι κυματισμοί έχουν προκαλέσει ζημιές σε παραλιακούς δρόμους και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας.
 
Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις
Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις
Συνεδριάζουν από Δευτέρα για κινητοποιήσεις οι φορτηγατζήδες, μετά την απόφαση του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Θεοφάνεια και στο Δούναβη
Θεοφάνεια και στο Δούναβη
Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στο Δούναβη στη Βιέννη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.
 
Τελευταία Σχόλια