Τραγωδία στις Φιλιππίνες

greek 07/1/2012

Ο απολογισμός των θυμάτων από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ανοικτό χρυσωρυχείο στις νότιες Φιλιππίνες ανήλθε σήμερα στους 28 νεκρούς, ενώ άλλοι τουλάχιστον 36 παραμένουν αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.
   
Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμα εντοπίσει επιζώντες μέσα στη λάσπη στο χωριό Ναπναπάν, κοντά στην πόλη Παντουκάν, στην Κοιλάδα Κομποστέλα, 930 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

   
Η κατολίσθηση έθαψε πάνω από 50 προχειροφτιαγμένα σπίτια την Πέμπτη, έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων. Τα θύματα ήταν χρυσωρύχοι και μέλη των οικογενειών τους.

   
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας μείωσε σε 36 από 100 τον αριθμό των αγνοουμένων μετά την συγκέντρωση και επαλήθευση των στοιχείων σχετικά με αυτόν.

   
Την Παρασκευή ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο ο τρίτος διέταξε να γίνει έρευνα για να διακριβωθεί γιατί δεν είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι από την περιοχή παρότι ήταν γνωστό πως χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν επίσης γιατί πολλές μικρής κλίμακας μεταλλευτικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν στην περιοχή, παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στην Μανίλα. 

 





Νέες διευκρινίσεις
Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.Για τρίτη φορά στον αντιεισαγγελέα για εξηγήσεις.
Δε θα ξεχαστεί...
Δε θα ξεχαστεί...
Η τραγωδία στο Μαρί δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δηλώνει η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.
 
Θεοφάνεια; Θεομηνία!
Θεοφάνεια; Θεομηνία!
Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες που αποκολλήθηκαν λόγων των θυελλωδών ανέμων στην Αττική.
 
Τελευταία Σχόλια